Cheat's rhubarb creme brulee

 
 
 
Tein raparperimehua pari viikkoa sitten ja säästin ylijääneen raparperimassan, joka oli kuin hilloa. Eihän sitä pois kannattanut heittää!

Pari päivää myöhemmin sain idean tehdä helppoa "creme bruleeta"; kahvikupin pohjalle raparperi"hilloa", sitten kerros paksua turkkilaista jugurttia (Lidliin on tullut uutuutena turkkilaista jugua, johon olen tykästynyt, eikä tämä ole edes maksettu mainos!). Lopuksi lusikallinen sokeria päälle ja ruskistus tohottimella eli sellaisella keittiöliekittimellä, joita myyvät keittiöliikkeet ja mm. Clas Ohlsson (tämäkään ei ollut sponsoroitu vinkki).


Tuloksena oli varsin kelvollinen jälkkäri, jota voi tarjota vaikka kesän yllätysvieraille. Raparperihillon voi korvata muilla hilloilla, mansikoilla tai muilla marjoilla tai hedelmillä.

I made rhubarb cordial few weeks ago and saved the leftover rhubarb "jam".

Few days later I made a "cheat's crem brulee"; a layer of jam on the bottom of a coffee cup, then a layer of thick Turkish yoghurt and last a spoonful of sugar on top. I browned the sugar with a kitchen torch and hey presto; a well presentable dessert was ready!

2 kommenttia :

  1. Ihana vinkki aamiais-ja välipalajogurtiksi...viettelevän näköinen kauniissa kahvikupissa.
    xx

    VastaaPoista
  2. onpas ovela :-) en muista joko olen täälläkin huudellut, mutta ruokabloggareiden kesän ruokahaasteen teemana on juurikin raparperi! jos kisaaminen kiinnostaa, ilmoittautumaan pääsee täältä:

    http://www.andalusianauringossa.com/2013/06/kesan-ruokahaaste-raparperi.html

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.