Sausage academy

 
 
 
 
 
 
 
 
Olemme järjestäneet talven ja kevään aikana "Makkara-akatemiassamme" useampia makkaranvalmistusiltoja ystäville. Viimeisimmät oppilaat olivat opissamme toukokuun lopussa.

Makkarareseptin löydät täältä, olemme joka kerran tosin muuttaneet maustamista hieman ja lisänneetkin mausteiden määrää aika lailla, rasva kun pyöristää makuja ja mausteisuus sopii hyvin makkaraan. Lisäsimme tällä kertaa myös silputtua mustaherukan lehteä makkaramassaan, mutta se ei paljoa maistunut.

Alkuruoaksi oli mozzarellaa, nektariinia, Serranokinkkua ja minttua.

Makkaroiden seuraksi tarjosimme porkkana-avokadosalaatta. Resepti täältä. Salaatiksi vaihdoin rucolaa ja maalta kerättyä ketunleipää.

Jälkiruokana oli kermavaahtoa, mansikoita ja mustikoita sekä itse tehtyä kuusenkerkkäsiirappia.

Ja koska kaikki ei tässäkään keittiössä aina mene kuten siellä kuuluisassa S:llä alkavassa paikassa...

Jälkiruoaksi piti alunperin tarjota marjat ja kermavaahto syötävässä mantelikeksikupissa. Ei tullut kuppeja, tuli epämääräistä pehmeää ja ylimakeaa mössöä. Tein siis kaurakeksejä. Niistäkin tuli vähän tahmeita.

20 min ennen vieraiden saapumista huomasin edellisenä iltana ostettuejn mansikoiden olevan paksussa homeessa... Siippa ehti kuitenkin hakea uudet mansikat ennen ystävien saapumista.


We have arranged tutorial nights for friends in our "sausage academy" since Christmas when I bought sausage tools for Kitchen Aid.

Our original recipe you can find here, but we have changed the recipe every time and added spices as the fat rounds up flavor quite much.

For starter we served mozzarella with nectarines, Serrano ham and mint leaves.

With sausages we served carrot avocado salad.

Dessert was strawberries and blueberries with whipped cream and home made spruce shoot syrup & oat cookie.

4 kommenttia :

  1. Ihana postaus. Makkara-akatemia! Tykkään ;) Grillattuina varmasti aivan mainio herkku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grillattuna ei olla vielä maistettukaan, mutta kesäm aikana varmaan otetaan taloyhtiön grilli käyttöön ja maistetaan omia makkaroita myös grillistä.

      Poista
  2. Tykkään tästä Makkara-akatemia ideasta! me tehtiin ystävien kanssa ensimmäistä kertaa makkaraa pari viikkoa sitten ja hauskaa oli :) pientä tuunausta pitää vielä tehdä makkaroiden suhteen, mutta oikealla tiellä ollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olimme pari vuotta sitten itse opissa ystävien luona ja huomasimme, että makkaroiden teko on kiva ohjelmanumero. Kun alkuvalmistelut=lihojen siistiminen kalvoista yms., paloittelu ja maustaminen edellisenä iltana on tehty, se ei vie jauhamisineen ja täyttöineen kauaakaan. Sillä aikaa kun makkarat ovat uunissa tai grillillä, voikin syödä alkupaloja.

      Ensimmäisillä kerroilla laitoimme pajon vähemmän mausteita, mutta nykyisin maustamme paljon ronskimmin, rasva kuitenkin pyöristää makuja. Ja täysin oppinut ei taida olla koskaan!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.