Wine tasting

 
 
 
 
 
Pari viikkoa sitten olin argentiinalaisten Bodega Atamisquen viinien pruuvissa alkoholeja maahantuovassa Red Bevissä. En ole huippuharjaantunut viinien tuntija, mutta oli mukava päästä maistelemaan ja oppimaan lisää.

Viinitilan edustaja Jean-Edouard de Roche esitteli nuoren boutique wineryn viinejä, joista ensimmäinen valmistui vuonna 2007. Se sai heti ensimmäisenä vuonna 90 pt The Wine Advocatelta.

Pääsin siis maistelemaan viinejä, joita on myynnissä mm. Harrodsilla ja tunnetuissa ravintoloissa Lontoossa, mutta Alkossa näitä ei (vielä) ole myynnissä. Viinit ovat vasta ehdolla ja valintaprosessi on yleensä pitkä.

Vaikka Argentiinan ja myös Atamisquen viineistä yli puolet on Malbecia, pruuvin suosikiksi muodostui pehmeän hedelmäinen Cabernet Franc, Merlot, Malbec-sekoitus Serbal Assemblage. Jos maailmalla satutte törmäämään tähän viiniin, suosittelen kokeilemaan.


I was proving Bodega Atamisque wines few weeks ago. These boutique vinery products still aren't on sale in Finland, it takes time to get products approved for sale in the Finnish alcohol retail sales monopoly.

Anyhow, it was good to learn again something new about wines by tasting different varities that are on sales for example at Harrods and several fine London restaurants. My favorite was Serbal Assemblage, made of Cabernet Franc, Merlot, Malbec grapes.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.