This is how 300 calories looks like; spring lamb with tomato salad and tsatsiki

 
5:2 "paastopäivän" illallinen

100 g vähärasvainen karitsanpaisti öljytilkassa paistettuna
tsatsiki 1/4 kurkusta (1 rkl rasvatonta jugurttia, ½ valkosipulinkynsi, minttua, suolaa, pippuria)
kourallinen kirsikkatomaatteja
puolikas punasipuli
raejuustoa

Kotiovelle saapui tilaamani mekko jokin aika sitten. nyt kokoa pienempänä kuin saman merkin aiemmat mekkoni. Istuu loistavasti! Jotain tehoa "paastolla" on siis ollut.

p.s. syömäni lampaanliha ei siis ole anoppilan lemmikkilampaita, kuten eräs lukijani epäili. Tässä tapauksessa liha on Uudesta Seelannista, mutta syön enimmäkseen tutun lampurin kasvattien lihaa. Tiedän millaisissa olosuhteissa ne ovat eläneet ja että niitä on kuljetettu vain muutamia kymmeniä kilometreja pienteurastamoon tyypillisten satojen kilometrien teurasmatkojen sijaan.

5:2 fast day's dinner

100 g lean spring lamb fried in drop of oil
tsatsiki made of 1/4 cucumber, 1tsb fat free yoghurt, ½ garlic clove, mint, salt, pepper
handful of cherry tomatoes
½ red onion
fat free cottage cheese

I received some days ago a dress from a brand I have bought also before. This time a size smaller. It fits perfectly. The "fast" pays off.

 p.s. the lamb meat I eat, is not one of my inlaws pet lambs. This was New Zealand meat, but normally I get the meats from a nearby farmer. I know how the animals are kept and that their trip to slaughterhouse has been only few dozen kilometers.

4 kommenttia :

 1. Herkullisen näköistä kevyttä syötävää. Tuleeko sinulle nälkä näinä mini-kaloripäivinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä, mutta nälän tunne tulee ja menee ja taitaa olla enemmän mielihalua kuin nälkää. Yhtenä yönä näiden 2½ kk aikana olen herännyt nälkäisenä "paastopäivän" jälkeen. Sinnittelin kuitenkin aamuun asti syömättä.

   Jaan 500-600 kcal yleensä n 100-150 kcal aamiaiseen (yleensä marjoja tai hedelmiä ja rasvatonta jugurttia), 100-150 kcal lounaaseen (esim. keittokinkua ja omena) ja loput kolmisensataa illalliseen. Kaiken voisi syödä kerrallakin, mutta syön mieluummin osissa ja juon runsaasti vettä päivän aikana.

   Poista
 2. Onko näinä kevytkaloripäivinä ollut mitään vaikutusta painoon kun sitten taas palataan normaaleihin päiviin? Ihana uusi kuva bloggaajasta :)

  VastaaPoista
 3. Painoa en tullut punninneeksi alussa, mutta vyötäröltä on lähtenyt 5-6 cm ilman suurempaa tuskaa. Kuten blogistakin näkee, "normaaleina" päivinä on herkuteltukin. Tarkoitus olisi jatkaa tätä "paastoa" kaksi kertaa viikossa jatkuvana elämäntapana.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.