Olimme Siipan kanssa viime viikolla ravintola Lundbergissa tutustumassa uuteen Happy Joe-luomusiideriin, joka olikin ilahduttava tuttavuus. Juoma olikin sopivan kuiva ja luonnollisen makuinen, en erityisemmin pidä liian makeista saati esanssisista siidereistä.
Villiyrttikirjastaankin tunnettu huippukokki Sami Tallberg oli kokannut täydellistä villiyrtein maustettua siiderikanaa, joka oli ihanan mehevää sisältä ja rapsakkaa päältä, kastike kruunasi annoksen. Kanan kanssa syötiin kaunista villiyrittisalaattia, jossa oli ruusun terälehtiä ja jälkkäriksi kamomilla-siiderimansikoita mascarponen kera. Salaatti innosti minua niin, että olen keräillyt kotikulmilta salaattiaineksia jo useampana päivänä.
Samin kanssa rupatellessamme kävi ilmi, että asumme aivan samoilla kulmilla. Vaikka hän ei tarkkaan paljastanutkaan paikallisia apajiaan (ilmeisesti yrttien kerääjät haluavat pitää omat suosikkipaikkansa omana tietonaan kuten sienestäjätkin...), hän antoi muutamia hyviä yrttienkeruuvinkkejä.
Saimme myös Samin reseptit mukaan, eiköhän ainakin kanaa kokata blogissa myöhemmin kesällä. Aion myös osallistua omalla reseptilläni Happy Joe-blogikilpailuun, siitä lisää myöhemmin.
Vanhan kulmakapakan tilalle tullut Lundberg oli pelkistetty ja valoisa, ehkäpä paikan oma ruokalistakin kannattaa kokeilla jonain arki-iltana tai vaikkapa kesällä lounasaikaan.
I and Husband attended a after work launching of an ecologic cider.
Sami Tallberg, a Finnish chef known for his use of wild herbs had prepared us a delicious chicken, beautiful wild herb salad and wonderful cider marinated chamomille strawberries.
We got recipies for the chicken and strawberries with us. I have to cook the chicken soon! But first I will issue my recipe for Happy Joe blogger recipe competition here in blog later on.
Olikohan Sami ottanut muutaman Happy Joen ennen tilaisuutta? :) Musta vaikutti vähän siltä. ;) Toivottavasti törmäillään ihan oikeasti vielä jossain bloggaritapahtumassa!
VastaaPoistaSami oli kuulemma yhteistyöehdotuksesta neuvotellessaan todennut hartwallilaisille, että keikka sopii hänelle hyvin, kun "hän on itsekin tällainen Happy Joe"... Puhetyyli toi mieleen Jyrki Sukulan.
PoistaKyllä me varmaan kohdataankin, onhan jo muutamia samoja kutsuja tullut molemmille. TÄyty vaan pitää silmät paremmin auki!
Meillä siiderit ovat aika usein kuivahkoja ja itse asiassa vasta ihan parin viime vuoden aikana niitä on tullut enemmän kauppojen hyllyille. Maku on enemmänkin kuin käyneen kotitekoisen omenamehun.
VastaaPoistaHerkulliselta näyttää. Tässä taas yksi sellainen paikka, jonka lisään Helsinki-listaani :)
Tässä maku oli kohdallaan, spivan, mutta ei suuta kuivattaan kuiva ja makukin oli aidon omenainen.
PoistaKivan tuntuinen paikka.
VastaaPoistaKvian valoisa paikka, nyt syötiin normilistan ulkopuolelta, enkä edes tullut katsoneeksi mitä ravintlassa normaalisti on listalla. Ei varmaanakaan fine diningia, mutta sopisi hyvin arki-illan ruokailuun.
PoistaOi slurp! Tein taas sen virheen, että tulin tänne iltamyöhällä... ja nyt tekee mieli kanaa :-P
VastaaPoistaKiitos ravintolavinkistä!
Näitä yksityisten omistamia ravintoloita on tullut lisää viime aikoina ympäri kaupunkia vastapainoksi ketjuravintoloille, mikä onkin ihan kiva.
PoistaNäyttipä kana herkulliselta.....täytyy laittaa kokeiltavien listalle siis :)
VastaaPoistaKana oli huippuhyvää, pehmeän mehevää sisältä ja rapsakkaa päältä
Poista