Blackcurrant tart with boysenberries




 
Kun ystäväni ja entinen kollegani tuli kyläilemään pikku tyttärensä kanssa, tein pienen moussekakun pahviseen 20 cm vuokaan, johon laiton irtoreunat. Halusin mieluummin korkean pikkukakun kuin matalan isomman. Hyytynyt kakku oli helppo irrottaa pahvivuoasta ja nostaa kakkuvadille.

Tee ensin pohja

150 g keksejä muruina (Digestive)
75 g voita tai margariinia

Pari palaa maitosuklaata raastettuna

Murenna keksit monitoimikoneessa tai laita keksit muovipussiin ja murskaa hienoksi.
Sulata rasva ja yhdistä keksi- ja suklaamuruihin.
Painele keksimurut tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.


Täyte

2 dl mustaviinimarjoja soseutettuna
1½ dl sokeria
2 dl vispikermaa vatkattuna
2 dl turkkilaista jugurttia
2 tl liivatejauhoa
1 rl vettä

Sekoita liivatejauho kylmään veteen, anna turvota 5 min. Lämmitä mikrossa n. 30 sekuntia, kunnes liivateseos on juoksevaa. Sekoita jugurttiin.

Sekoita soseutetut marjat ja sokeri. Sekoita kermavaahto ja jugurtti. Sekoita jugurttiseokseen sokeroitu marjasose.

Lusikoi täyte kakkupohjan päälle, anna hyytyä vähintään 4 h.

Asettele marjat hyytyneen kakun päälle.


When a friend and former colleague came for a visit with her little daughter, I made a small mousse tart in a 20 cm cardboard dish with. I wanted the tart to be small and high rather than bigger, but low. The tart cake was easy to remove from the form and lift on a cake dish.


First make the base


150 g of crackers crumbs (Digestive)
  75 g butter or margarine
A couple pieces of milk chocolate, grated


Crush the biscuits in a food processor or put the biscuits in a plastic bag and crush finely.
  Melt the butter and combine biscuit and grated chocolate.
  Press the crumbs evenly on the bottom of the dish.


Filling


2 dl pureed black currants

1 ½ dl sugar

2 dl whipped cream

2 dl Turkish yoghurt

2 tsp gelatine

1 tbsp water


Mix gelatine powder with water, let stand for 5 minutes. Heat in microwave for about 30 seconds, until the gelatin mixture is liquid. Stir in yogurt.


Mix the pureed berries and sugar. Mix the whipped cream and yoghurt. Stir in the berries in yoghurt cream mix.


Spoon filling over the bottom cake bottom, let stand in refrigerator at least 4 h.

Decorate cake with berries before serving.

8 kommenttia :

  1. Harvoin mieheni kommentoi mitään olkani yli lukemaa, mutta tätä kakkua ihaili hänkin! :)

    Ihan täydellinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden hyydytettävien kakkujen kanssa jännitän aina leviävätkö ne vuoasta irrotettaessa. Tämä onnisti kuitenkin kivasti.

      Poista
  2. Näyttää todella herkulliselta :) Kiva idea myös tehdä kakusta vähän korkeampi niin tulee näyttävyyttä ihan eri tavalla kahvipöytään. Boysenmarjat kruunaavat tämän kakun ja aah....tuota kakkuvatia kuolaan myös...onko vanha vai uustuotantoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanha kakkuvati löytyi Nummen Lahjahovista vitosella pari vuotta sitten. Yksi parhaista löydöistä!

      Poista
  3. Näyttävä pikku kakku, eikä vähiten noitten täällä harvinaisten boysenmarjojen takia. Ja kuvat, nehän ovat ihan tähtiluokkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boysenmarjoja löytyi torilta, harmittavasti vain pohjimmaiset olivat huonoja. Onneksi niitä riitti kakun koristeeksi.

      Poista
  4. Tätä on pakko maistaa! Upea! Noi boysenmarjat on kakun kruunu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaherukan maku on ihana; kirpeä ja makea yhtä aikaa. Sopii hyvin tällaiseen kakkuun.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.