Hetkiä Tallinnassa / Tallinn moments



 
 
 
 
 
 
Tallinnassa oli eilen aurinkoista ja 23 C, varsin kesäinen päivä siis. Saavuin aamulaivalla ja kävin muutaman asiakkaan luona. Selvisin tapaamisista menestyksekkäästi ennätysajassa alkuiltapäivään mennessä. Ennen 16.30 laivan lähtöä jäi mukavat pari tuntia nauttia auringonpaisteesta.

Ajelin ensin hetken pikku katuja pitkin ja napsin muutaman kuvan. Sen jälkeen suuntasin Kalasadaman alueelle, jossa muistin nähneeni kivan näköisen pikku ravintolan joskus aiemmin. Eipä ihme, että muistin ravintolan, jolla on Siipan nimi!

Tilasin ceasarlaatin graavatulla siialla. Lasillinen rapsakkaa valkoviiniä olisi sopinut annokseen ja terassin suoranaiseen paahteeseen, mutta autoilijana tyydyin veteen. Hinta maukkaalle salaatille ja mineraalivedelle oli kohtuulliset 7 €. Palvelu tosin oli aavistuksen hidastelevaa.


Tänä iltana pakkailenkin jo toista reissua varten. Huomenna hyppään aamukoneeseen ja suuntaan Keski-Eurooppaan yhdistetylle vapaa-ajan- ja työmatkalle.

Sää ei ilmeisesti tule olemaan paljon kummoisempi kuin täälläkään, 14-20 C ja ehkä vähän sadettakin luvassa.

Minä EN kuulu niihin, jotka pärjäävät viikon reissulla käsimatkatavaralla. Vähän olen sentään parantunut niistä ajoista, kun varmuuden vuoksi otin kaikkea mahdollista mukaan. Nyt keskityn mustiin, valkoisiin ja mustavalkoisiin keskenään yhdisteltäviin osiin, joissa on vähän monokromaattista pelivaraa.

 
Takkia ei varmaan vielä tarvitse, parilla muhkealla huivilla ja neulejakulla tullee pärjättyä. Jakkupukuja tai edes bleisereitä en ole käyttänyt vuosiin. Ne ovat korvautuneet neuletakeilla- ja jakuilla, jotka ovat työasuna käytännölliset ja soveliaat kivan topin kanssa.


Yesteday I visited some customers in Tallinn, but managed to have few hours to enjoy the summery September sunshine and 23 C to enjoy before heading back to harbour.

I recalled restaurant Klaus (same name as my nearest and dearest) in Kalasadama area.

I sat outdoores and enjoyed a tasty cesar sald with salted whitefish. A small bottle of mineral waterf and the salad cost reasonable 7 €.

Tonight I am packing for another trip. I am heading to an European capital. First to have the weekend for my self and then to attend few fairs until Thursday.

Unfortunately weather will not be much better than. here (actually it seems to be worse; cooler and rainy).

I am not one of those girls who will manage a week with only a small carry on... At least fresh t-shirts and tops I want to change daily and don't have much time for washing and ironing. I need to have few options, but I try to pack as little as possible. Mostly black, white and black/white. 

3 kommenttia :

  1. Kivan aurinkoista ja vähän erilaista on sinun Tallinnassasi!

    Bleiseri on näyttänyt kyllä pitkään vanhanaikaiselta. Nyt minusta kuitenkin tuntuisi musta väljä bleiseri hihat käärittynä kivalta jonkun nuoren päällä. Itselle tulisi kyllä tätimäinen olo.

    VastaaPoista
  2. Tallinnalla on monet kasvot :) hyvin välittyy näistä kuvistasi ne! Menemällä vähän syrjään turistikaduilta näkee juuri tätä kauniin, pittoreskiä Tallinnaa. Mukavaa yhdistettyä vapaa-aika/työreissua :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Ihanaa reissua keski-Eurooppaan!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.