5:2-keitto / 5:2 soup

 
Suppilovahverot ja muutkin sienet ovat vähäkalorisina erinomaista 5:2-päivän ruokaa. En ole tänä syksynä sienimetsään ehtinyt kuin kerran, mutta onneksi pakkasessa on vielä viimevuotisiakin suppiksia.

Helppo suppiskeitto syntyi kuullotetusta purjosta, suppilovahveroista, kasvisliemestä, lorauksesta 7% kermaa, ruokalusikallisesta karkeaa Dijon-sinappia ja rouhauksesta pippuria. Soseutetun  keiton päälle tuli kevyttä kylmäsavustettua kinkkua ja tuoretta timjamia.


Wild mushrooms are excellent for 5:2 fast foods as they are low in calories. I have been picking mushrooms this fall only once, but fortunately I have them in freezer from last fall.

An easy funnel mushroom soup consists of leek, funnel chantarelles, vegetable stock, a splash of 7% light cream, a tablespoon of coarse Dijon mustard and pepper. I topped the soup with light smoked ham and fresh thyme.

4 kommenttia :

  1. Oijoi, kuulostaa niin täydelliseltä!

    Olisin muuten kiinnostunut jossain vaiheessa kuulemaan lisää siitä tutun lampurinne lähilihan tarjonnasta. Onko myyntiä laajemminkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lampuri on avaamassa ihan näinä päivinä lähilihakauppaa Lohjalle, sinne on tulossa muutakin kuin lammasta. Kaikki lihat ovat käsittääkseni siis lähialueen pientuottajilta. Täytyy kysyä appivanhemmiltani liikkeen nimi ja osoite.

      Poista
    2. Kiva, jään odottelemaan lisävinkkiä! :)

      Poista
    3. Täältä löytyy tietoa; www.kuntunlahiliha.fi

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.