Lauantaina herkuteltiin Pariisista tuomillani juustoilla ja ranskalaisella viinillä (sen hain Alkosta).
Pakkaan matkalaukkuun aina mukaan muutaman minigrip-pussin, joihin laitan juoksevassa muodossa olevat tuliaiset sekä nämä hieman haiskahtavat... Tiiviisti suljettu pussi pitää juuston hajut sisällään melko hyvin.
Juustojen kanssa syötiin aiemmin tekemääni aprikoosi-pinjansiemenhilloa.
Aprikoosi-pinjansiemenhillo
1 kg puolitettuja aprikooseja ilman siemeniä
3 dl sokeriakourallinen pinjansiemeniä
Sekoita aprikoosinpuolikkaat ja sokeri, peitä ja anna mehustua yön yli. Seuraavan aamuna kiehauta ja hauduta n 30 min, sekoita pinjansiemenet joukkoon. Säilö kuumennettuihin purkkeihin. Voit sekoittaa raastettua tuoretta inkivääriä halutessasi hilloon haudutuksen alkuvaiheessa lisämakua antamaan.
On Saturday we enjoyed the cheese I brought from Paris.
I always pack some zip lock bags in my suitcase for liquid & smelly purchases like jams & cheeses.
I always pack some zip lock bags in my suitcase for liquid & smelly purchases like jams & cheeses.
I had made apricot and pine nut jam earlier in summer which matched the cheese perfectly.
Apricot and pine nut jam
3 dl sugar
a handful of pine nuts
Mix apricot halves and sugat, cover
and let stand overnight. Next morning let boil shortly and simmer the mixture
for 30 min, mix in pine nuts. Store in sterilized jars. You can season the jam
with fresh ginger before simmering, if wanted.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.