Silloin tällöin saan kivoja bloggarikutsuja, mutta harmikseni aika moni niistä menee ohi, kun työt ajavat blogiharrastuksen ohi. Parin viikon sisään on mennyt ohi yhden kiinnostavan keittokirjan julkistus, viinimaistajaiset ja reseptikilpailu, johon sain kutsun. Siinä olisi vielä ollut huikea palkinto. En vain ehtinyt sunnittelemaan reseptiä enkä etenkään toteuttamaan ja kuvaamaan ruokaa päiväsaikaan, työpäivän jälkeen kun on jo liian pimeää hyviin kuviin. Päivänvalon puutekin siis haittaa ruokakuvausharrastusta, enemmän ja enemmän mitä pidemmälle syksyyn mennään.
Tämänkin postauksen päivänvalossa otetu kuvat ovat jo miltei kuukauden takaa, sunnuntailounaalle tein kvinoa-lehtikaalisalaattia lohen kaveriksi.
Kvinoa-lehtikaalisalaatti
2 dl keitettyä kvinoaa
nippu lehtikaalia
1 verigreippi
1 rkl oliiviöljyä
mustaapippuria
ripaus suolaa
kourallinen pecan-pähkinöitä
Paahda pecan-pähkinöitä 200 C uunisssa n. 10 min. Tarkkaile, etteivät kärähdä. Anna jäähtyä.
Valmista kvinoa paketin ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
Poista kovat ruodit lehtikaalsita, silppua pieneksi.
Kuori verigreippi, poista kalvot hedelmälohkoista. (Itse en koskaan onnistu tässä siististi, mutta tässä salaatissa ei haittaa, vaikka hedelmäliha vähän muussaantuisi). Kerää mehu talteen.
Sekoita mehu, oliiviöljy, suola ja pippuri kastikkeeksi.
Sekoita kvinoa, lehtikaali, greipin hedelmäliha ja kastike. Sekoita.
Ripottele pecan-pähkinät salaatin päälle. Tarjoa.
Few weeks ago I made quinoa kale salad and served it with salmon on Sunday lunch.
Quinoa kale salad
2 dl cooked quinoa
a bunch of kale
1 pink grape fruit
1 tbs olive oil
pepper
salt
handful of pecans
Toast pecans for 10 min in 200 C oven. Don't let them burn.
Prepare quinoa according ot instructions. Let cool.
Cut the ribs out of the kale leaves. Cut the leaves into small pieces.
Peel the grape fruit.peel the skin of segmetns, leaving just the pulp. Collect excess juice.
Mix juice, olive oil, salt & pepper.
Mix quinoa, kale leaves, grape pulp and dressing.
Sprinkle pecans on top of the salad. Serve.
Cut the ribs out of the kale leaves. Cut the leaves into small pieces.
Peel the grape fruit.peel the skin of segmetns, leaving just the pulp. Collect excess juice.
Mix juice, olive oil, salt & pepper.
Mix quinoa, kale leaves, grape pulp and dressing.
Sprinkle pecans on top of the salad. Serve.
Ihana salaatti ja täällä sama päivänvalo-ongelma. Ihan jo kauhistuttaa tämä muutamien edessä oleva pimeä aika. Olen miettinyt kaikkia keinovalojuttuja, muttei ole helppo eikä halpakaan juttu. Olisi kiva kuulla joltain asiantuntijalta tästä valohommasta....
VastaaPoistaVlaisitu on kllä aika haastavaa kotioloissa keinovaloilla... Täytynee ilman kunnon valaistuskalustoa vain hyväksyä, että talvella ei paljoakaan saa sellaisia kuvia, joihin olisi ihan tyytyväinen.
PoistaAikamoinen supersalaatti! Pitää taudit loitolla näin syksyisin, kun kaikennäköisiä pöpöjä tuntuu olevan kauheasti liikenteessä...
VastaaPoistaToistaiseksi olen pysynytkin terveenä, lienekö tällaisilla "superruoilla" osuutta asiaan vai olenko vain onnekkaasti välttänyt pöpöt...
Poista