Ikkuna uusiin maailmoihin / A window to new worlds



BLOGIYHTEISTYÖ | Sain muutama viikko sitten koekäyttöön Microsoftin uutukaisen Surface 2-tabletin. Kokemukseni tableteista on aika vähäinen, omaa ei ole vielä ollut (älypuhelimeenkin siirryin pari vuotta sitten ja taulutelkkariinkin meillä siirryttiin vasta kun "möhkö" sammahti pari vuotta sitten. Taidan olla aika old school näissä jutuissa, mutta on ollut kiva avata ikkunoita uusiin maailmoihin tämän yhteistyön puitteissa...). Tabletin hankkiminen on kuitenkin ollut mielessä. Onhan sohvalla aika mukava vaikkapa selailla suosikkiblogeja ja nettilehtiä.

Surfaceen on olemassa kaksi erilaista näppäimistöä, jotka toimivat myös kosketusnäytön suojana. Kokeilin myös typecover-painelunäppistä, mutta tykästyin enemmän tähän touch cover-näppikseen. Näppis on kiinni voimakkaalla magneetilla ja se irtoaa kätevästi yhdellä kädenliikkeellä. Tabletissa on myös mobiililaitteista tuttu kosketusnäppäimistö näytöllä, mutta toki erillinen näppis on näppärämpi vähänkään pidempään kirjoitettaessa.

I got a Surface 2 tablet for test use few weeks ago. My exprience of tablets is quite narrow, but I have been thinking of purchasing one for a while now.

There are two type of keyboards for Surface; I tested also typecover, but liked touchcover more. Bot can easily be reoved as they are connected to tablet with a magnet. There is of course a touch screen writing available, but a separate keyboard is practical when writing more than few words.
 
Yhteistyöni Microsoftin kanssa on ruokavetoinen ja olen suunnitellut Surfacen tulossa olevaa tiistain illanviettoa blogini lukijoiden kanssa. Surfacen etusivulle olenkin koonnut ruoka- ja juomasovelluksia; suomenkielisistä mm. Valio ja Bing ruoka ja juoma  ja ulkomaisista englanninkielisistä Cooking Companion ja Cookbook.

Työpöydän pikakuvakkeisiin ovat tähän mennessä myös mm. blogin ja henkilökohtaiset sähköpostit, pari uutispalvelua, Tripadvisorin matkailusovellus, nettipankki ja tietysti oma blogi.

Näytön olen muutenkin tehnyt mieleisekseni valitsemalla taustakuvan ja värit. Sovellukset ja suosikkisivustot olen koonnut ryhmittäin ja muutellut pikakuvakkeiden kokoa mieleisekseni.

My collaboration with Microsoft highlights on Tuesday, when I am hosting a little Christmas party for my readers. I have planned the event with Surface 2, using applications and Pinterest for inspiration.

Besides cooking applications (Cooking Companion, Cookbook, Bing food & drink etc) I have Tripadvisor, banking application, news and weater services, my private and blogs emails and of course my own blog on the desktop.
 


Pinterestiä on tabletilla tullut selailtua ahkeraan. Olen koonnut oman Christmas party-kansion tiistain tilaisuuden inspikseksi.

Pinterest is one of my favorite sources for inpiration. I have created a Christmas party board to collect ideas and inspirationfor the party on Tuesday.
 


Latasin parikin kuvankäsittelysovellusta Surfaceen, Fotor näistä mieleisimpänä.

Surface 2:ssa on USB-porttí, mikä mahdollistaa esim. printterin tai kameran kytkemisen tablettiin. Imuroin netistä lisää fontteja ja aion väsätä ihan perinteisen, printattavan menun buffet-pöytään.

Surfacesta löyty valmiina myös Office-paketti eli muukin kuin ihan viihdekäyttö sujuu näppärästi.
 
SE juttu minulle on ollut kuitenkin Lumia 620-kännykän ja Surfacen yhteensopivuus, molemmat kun ovat Windows-käyttöjärjestelmällä. Mm. kalenteri ja OneNote-tiedostot synkronisoituvat molempiin. Olen myös Meri-Tuulin kanssa luonut kohtauspaikan, jossa meillä on yhteiset muistiinpanot tiistain tapahtumasta.

Kohtauspaikan voisi myös luoda vaikkapa puolison kanssa, jolla on yhteensopiva puhelin ja sitä kautta lähettää esim. ostoslistan. Kotoa voi katsella omalta kohtauspaikalta kuinka se oma mussukka siellä ruksii hyllystä poimittuja tuotteita listalta ja listaan voi myös lisätä viime hetken ostokset listaan kun toinen on jo kaupassa.


I also have few photo edit applications in Surface 2, Fotor I like the most.
 
Surface 2 has an USB port, so I can connect my camera or printer in it.
 
The best part in Surface is that I can syncronize it with my Lumia 620 phone as both are based on Windows. I love especially that I have my calendar and reminders syncronized.
 
I creadted a meeting point with chef Meri-Tuuli who will help me on Tuesday night, we have now communicated by creating menus, shopping lists, reminders etc. on the meeting point. We both can manage th emeeting point and see what the other has added there.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.