Ravunpyrstörisotto / Shrimp tail risotto

 
 
 
 
Hummerikeiton teosta jäi yli hummerifondia, jota käytin ravunpyrstörisoton valmistamiseen.
 
2 dl risottoriisiä
 1 salottisipuli hienonnettuna
 10 cm purjoa viipaloituna
1/3 dl konjakkia tai brandya
7 dl lämmintä hummerilientä
½ dl oliiviöljyä
1 rkl voita
 suolaa, pippuria

12 sulatettua ravunpyrstöä
 
Kuullota riisiä, sipulia ja purjoa hetki, kaavi ne kattilan reunalle. Lorauta konjakki kattilan keskelle, anna lämmetä. Liekitä tulitikulla, anna liekin palaa 10 sek., varo hiuksia (liekki humahtaa helposti pallona), pidä kansi lähellä liekin sammuttamiseen ja liesituuletin pois päältä. Sekoita konjakki riisin, sipulin ja purjon joukkoon.
 
Pienennä liesi pienelle lämmölle ja lisää kauhallinen kuumaa lientä kerrallaan ja anna imeytyä riisiin välillä sekoittaen.

Kun riisi alkaa olla al dente, kuumenna toinen pannu, paista huuhdellut ja huolellisesti kuivatut katkaravut nopeasti molemmin puolin, lisää valkosipuli kääntäessäsi ravunpyrstöjä. Suolaa pyrstöt kevyesti.
 
Kun riisi on valmis,  lisää joukkoon  voi, pippuri, ja suola. Nostele ravunpyrstöt päälle. Koristele timjamilla.
 
Parmesania ei ilmeisesti oikeaoppisesti kuuluisi käyttää merenelävärisotoissa, mutta sekoitin sitäkin reippaasti joukkoon.

Vinkki; ravunpyrsöjä saa Helsingissä edullisesti Hakaniemen aasialaisista ruokakaupoista.


I had lobster broth concentrate left from the dinner where I served lobster sup, so I decided to use it for a seafood risotto.

Shrimp tail risotto
2 dl Arborio rice

 
1 shallot , finely chopped

 
10 cm leek , sliced1/3 cup cognac or brandy7 dl of warm lobster broth½ cup olive oil1 tablespoon butter

 
salt and pepper12 Crayfish tails, thawed
Saute rice, onion and leek, move them to the edge of the pot . Pour cognac in the middle of the pot , allow to warm up. Flambé with a match , let the flame burn for 10 sec. Beware of your hair, keep the lid close in case you need to get the flames down quickly and keep hood off. Stir brandy in rice, onion and leek .Reduce the heat and add one ladle of hot broth at a time and let it absorb into the rice, stirring occasionally.When the rice begins to be al dente, heat a frying pan, fry the rinsed and thoroughly dried shrimps quickly on both sides, add the garlic when turning the crayfish tails. Salt the tails lightly.When the rice is ready, add the butter , pepper, and salt. Lift the shrimp tails on top of each portion. Garnish with thyme .It is apparently unorthodox to  use parmesan in seafood risotto, but I sprinkled it in my risotto with a parmesan and liked it.



2 kommenttia :

  1. Voi tavaton kun näyttää todella herkulliselta! Tässähän alkaa nälkä hiipimään näiden kuvien myötä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta, rakastan ravunpyrstöjä. Tuota voisinkin tehdä huomenna. ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.