Jouluinen karpalococktail / Christmas time cranberry cocktail


 
 


Aah...joululoma, olen kaikki välipäivät vapaalla. Lomasen kunniaksi voisi nostaa maljan!
 Bon Appetit-lehdessä on palsta, jossa lukijat kyselevät eri ravintoloiden tiettyjä reseptejä. Bon Appetit ottaa selvää ja julkaisee reseptin. Kiitospäivän numerossa lukija kertoi vaimonsa olevan hulluna new yorkilaisen Red Cat-ravintolan karpalomargaritoihin ja kyseli juoman reseptiä.

Olen joku vuosi sitten syönyt Red Catissa, joka on tyylikäs, mutta mutkaton kortteliravintola. Alkujuomaksi tosin otin tosin mielikuvituksettomasti gin tonicin.
        Kiinalaisen viisimausteen voi itse sekoittaa jauhetuista tähtianiksesta, fenkolinsiemenistä, neilikasta, mustapippurista ja kanelista. Seos antaa mukavan jouluisen vivahteen juomalle.

RED CATIN KARPALOMARGARITA NELJÄLLE

Karpalohillo :2 dl tuoreita karpaloita
0,75 dl sokeria
1 tl hienoksi raastettua appelsiinin kuorta
2 rkl tuoretta appelsiinimehua

Laita karpalot, sokeri , appelsiinimehu ja 0,5 dl vettä kattilaan ja kiehauta, vähennä lämpöä ja hauduta  30-40 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes seos on paksua ja hillomaista.Sekoita appelsiinin kuori joukkoon, anna jäähtyä.


Hillo voidaan tehdä jo viisi päivää aiemmin. Säilytä jääkaapissa.

1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 1/2 tl kiinalaista viismaustetta
1 sitruunalohko , plus 8 cl sitruunamehua
12 cl tuorepuristettua appelsiinimehua
16 cl tequilaa

Sekoita suola, sokeri ja viismausta pienellä lautasella. Hiero laisn reuna sitruunalohkolla, pyöräytä lasin reunaa suolaseoksessa ja täytä lasit jäillä  (meillä jäät loppuivat vähän kesken...).Sekoita kuhunkin annokseen 2 cl limemehua, 4 cl appelsiinimehua , 6 cl tequilaa, ja 2 rkl karpalohilloa. Sekoita jäillä täytetyssä shakerissa n. 30 sekuntia. Siivilöi laseihin.


Bon Appetit magazine has a column where readers ask for recipes of restaurants they have visited . Bon Appetit finds out and publishes the recipe. In the recent Thanksgiving edition a reader told how his wife was crazy about New York's Red Cat restaurant 's cranberry margaritas and asked for the recipe.

I've eaten a few years ago at Red Cat, an upscale neighborhood bistro. I lacked imagination and ordered gin and tonic before dinner...

        
Chinese five spice can be made at home by mixing ground star anise, fennel, cloves  black pepper and cinnamon.

The mixture gives a nice Christmassy flavour to the drink.

 
RED CAT'S CRANBERRY MARGARITA
Cranberry jam:
3/4 cup fresh cranberries
1/4 cup sugar
1 teaspoon finely grated orange zest
2 tablespoons fresh orange juice
Assembly:
1 tablespoon kosher salt
1 tablespoon sugar
1 1/2 teaspoon Chinese five-spice powder
1 lime wedge, plus 2 ounces fresh juice
4 ounces fresh orange juice
6 ounces tequila

 

For cranberry jam:
Bring cranberries, sugar, orange juice, and 1/4 cup water to a boil in a medium saucepan; reduce heat and simmer, stirring occasionally, until thick and jammy, 30–40 minutes. Mix in orange zest; let cool.
DO AHEAD: Jam can be made 5 days ahead. Cover and chill.
 
For assembly:
Mix salt, sugar, and five-spice powder on a small plate. Rub rims of Old Fashioned glasses with lime wedge; dip in salt mixture and fill glasses with ice.
For each cocktail, combine 1/2 ounce lime juice, 1 ounce orange juice, 1 1/2 ounces tequila, and 2 tablespoons cranberry jam in a cocktail shaker; fill with ice. Cover and shake until outside is frosty, about 30 seconds. Strain into prepared glass.



1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.