Kävin marraskuussa kuuntelemassa kuinka jouluvalmisteluja tehdään Microsoftin tuotteilla. Tästä lähti yhteistyöni Microsoftin kanssa. Tilaisuudessa maisteltiin jouluisia leipiä.
Street Gastron pojat ja Meri-Tuuli Lindström olivat halunneet leipään jouluisia makuja, mutta käyttää kinkun sijaan ankkaa, joka on monessa maassa joulupöydän kunkku. Ja olihan tässä tunnistettavan jouluista makua, vaikkei ihan perinteinen kinkkuleipä ollutkaan. Resepti vaikuttaa ensi silmäyksellä vaivalloisemmalta kuin se onkaan. Tässä voisi olla hyvä resepti lahjavalvojaisiin tai muuhun casualiin kokoontumiseen joulun alla.
Pojat ovat avanneet katuvankkurin lisäksi Kallioon Vaasankadulle pysyvän toimipisteen, joka täytyykin käydä vielä testaamassa.
JOULUSANDWICH (4:lle)
Ankankoipea ja -maksaa luumu-karpalochutneyllä
Sipulimajoneesia
Punaista coleslawta
Fivespicejogurttia
Salviaa
Hasselpähkinää
Appelsiinia, omenaa ja salaattia
Ankankoipi- ja maksatäyte
300 g ylikypsää ankankoipea sekä keittoliemi
viisimaustetta
50 g ankanmaksaa
1 dl chutneyta
Jos käytät purkkikoipia, kaavi ylimääräinen rasva pois koipien pinnasta ja säilytä se jääkaapissa muuhun käyttöön. Lämmitä koivet ja purkissa oleva liemi kasarissa ja revi ankanliha luista. Heitä luut ja nahka pois, laita ankanliha takaisin liemeen ja lisää chutney ja viisimauste. Keitä hetki kasaan. Käännä ankanmaksa lihan sekaan ennen tarjoilua.
Fivespicejogurtti
2 dl turkkilaista jogurttia viisimaustetta ripaus suolaa
Mausta jogurtti ja anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.
Punainen coleslaw
1/4 punakaalia
2 Granny Smith -omenaa
1/4 juuriselleriä
omenaviinietikkaa
öljyä
suolaa, sokeria ja pippuria
Suikaloi punakaali ohuesti. Leikkaa selleri ja omenat hienoiksi tikuiksi ja yhdistä kaalin kanssa. Lisää etikka, öljy ja mausteet ja anna tekeytyä kylmässä ennen käyttöä.
Sipulimajoneesi
300 g sipulia, hienonnettuna öljyä majoneesia
Kuullota sipuli miedolla lämmöllä, kunnes se on karamellisoitunut ja paahtunut kauniin ruskeaksi. Soseuta ja sekoita majoneesiin.
Street Gastron pojat ja Meri-Tuuli Lindström olivat halunneet leipään jouluisia makuja, mutta käyttää kinkun sijaan ankkaa, joka on monessa maassa joulupöydän kunkku. Ja olihan tässä tunnistettavan jouluista makua, vaikkei ihan perinteinen kinkkuleipä ollutkaan. Resepti vaikuttaa ensi silmäyksellä vaivalloisemmalta kuin se onkaan. Tässä voisi olla hyvä resepti lahjavalvojaisiin tai muuhun casualiin kokoontumiseen joulun alla.
Pojat ovat avanneet katuvankkurin lisäksi Kallioon Vaasankadulle pysyvän toimipisteen, joka täytyykin käydä vielä testaamassa.
JOULUSANDWICH (4:lle)
Ankankoipea ja -maksaa luumu-karpalochutneyllä
Sipulimajoneesia
Punaista coleslawta
Fivespicejogurttia
Salviaa
Hasselpähkinää
Appelsiinia, omenaa ja salaattia
Ankankoipi- ja maksatäyte
300 g ylikypsää ankankoipea sekä keittoliemi
viisimaustetta
50 g ankanmaksaa
1 dl chutneyta
Jos käytät purkkikoipia, kaavi ylimääräinen rasva pois koipien pinnasta ja säilytä se jääkaapissa muuhun käyttöön. Lämmitä koivet ja purkissa oleva liemi kasarissa ja revi ankanliha luista. Heitä luut ja nahka pois, laita ankanliha takaisin liemeen ja lisää chutney ja viisimauste. Keitä hetki kasaan. Käännä ankanmaksa lihan sekaan ennen tarjoilua.
Fivespicejogurtti
2 dl turkkilaista jogurttia viisimaustetta ripaus suolaa
Mausta jogurtti ja anna vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.
Punainen coleslaw
1/4 punakaalia
2 Granny Smith -omenaa
1/4 juuriselleriä
omenaviinietikkaa
öljyä
suolaa, sokeria ja pippuria
Suikaloi punakaali ohuesti. Leikkaa selleri ja omenat hienoiksi tikuiksi ja yhdistä kaalin kanssa. Lisää etikka, öljy ja mausteet ja anna tekeytyä kylmässä ennen käyttöä.
Sipulimajoneesi
300 g sipulia, hienonnettuna öljyä majoneesia
Kuullota sipuli miedolla lämmöllä, kunnes se on karamellisoitunut ja paahtunut kauniin ruskeaksi. Soseuta ja sekoita majoneesiin.
I was invited to taste Christmas sandwiches made by Finnish celebrity chefs, courtesy of Microsoft. Recipe seems first more complicated than it really is.
CHRISTMAS SANDWICH (for 4 )
Duck legs and liver with plum and cranberry chutney
Onion
mayonnaise
Red coleslaw
Five Spice Yogurt
Sage
Hazelnuts
Orange, apple and lettuce
Duck leg and liver filling
300 g of overcooked duck leg with broth
Five spice
50 g of foie gras
1 dl chutney
If you are using canned legs, scrape off the excess fat from duck legs, and store it in the refrigerator for other uses. Heat the legs and the broth in a saucepan and shred duck meat from the bones. Throw the bones and the skin off, put the duck meat back to the broth and add chutney and five spice.
Boil for a moment. Mix with duck liver before serving.
Five Spice Yogurt
2 dl of Turkish yoghurt
five spice
pinch of salt
Season the yogurt and let it sit in the cold before serving.
Red coleslaw
1/4 red cabbage
2 Granny Smith apples
1/4 celeriac
apple cider vinegar
oilsalt, sugar and pepper
Slice red cabbage thinly. Cut the celery into sticks and apples finely and combine with cabbage . Add the vinegar, oil and spices and allow to blend in cold before use.
Onion mayonnaise
300 g onions , finely chopped
oil
mayonnaise
Saute the onion over medium heat until it is caramelised and toasted golden brown Mash and mix with the mayonnaise.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.