Päivät maalla / Days on countryside

 
 
 
 

 
 
 
Neljä päivää anoppilassa kuluivat aika lailla lepäillen ja lueskellen. Aattoiltana noussut pieni lämpö oli laskenut jo jouluaamuksi, mutta veto oli aika lailla poissa ja ruokahalukin vähissä. Uumoilemani joulumässäily muuttuikin aika vähäiseksi syömiseksi. Eilen tosin söin kasan konvehteja jo selkeästi reippaammalla ruokahalulla (tai makeanhimolla...). Tällä viikolla paastopäivä olikin totutun kahden sijasta yksi, mutta ehkäpä yhdeksän kuukauteen voi sallia toisenkin poikkeuksen. Maanantaina ehditään vielä pitää yksi pienikalorinen 5:2-päivä ennen vuoden vaihteen juhlintaa. Muutenkin joulukuun herkut tietäen kuukauden "tavoitteena" oli lähinnä pitää vyötärönympärys samoissa lukemissa, ei niinkään pienentää sitä.

Sateisessa säässä tuli hieman myös samoiltua metsässä. Ihan anoppilan pihapiirin metsässä ei ruokasieniä paljoa löydy syksylläkään, enkä jaksanut lähteä "suppismetsääni" tarkastamaan. Sieltä olisi voinut löytyy suppilovahveroita vieläkin niiltä varmoilta paikoilta.

Pyhien jälkeen tuli myös ihana viesti rakkailta ystäviltä; heidän hartaasti odotettu tyttärensä oli syntynyt.

Four days at my inlaws went by reading and resting. The slight fever I catched on Christmas Eve was gone by next morning, but I was still quite tired and lacked appetite. So instead of feasting on Christmas food, I ate actually less than on normal days. Yesterdaythough I ate a good pile of chocolates, so I guess my appetite is back to normal...

We didn't have any snow this Christmas. Days went by in rain. Instead of heading to the woods where I normally forage mushrooms I stayed at near by forest. I guess I still could have found edible mushrooms if I had headed to the regular foraging spots.

I also got a wonderful message from dear friends during the days at country side; their long awaited daughter was born.

6 kommenttia :

  1. Kauniita kuvia! Mukava kuulla, että voit jo paremmin. Ja että 5:2 ruokavalio soveltuu myös näihin pitkiin pyhiin ja useiden ruokalajien aterioihin. Itsekin tekee jo kovasti mieli kevennystä ja raikkaita salaatteja! Tänä aamuna oli mukava herätä, kun vatsanpohjassa tuntui jo olevan nälkä! Monta päivää on vaan nautittu kiireettömästä yhdessäolosta, herkuttelusta ja pehmeistä peitoista ;)

    Happy Sunday!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevennyspäivä joulun ja uuden vuoden välissä tekee hyvää, vaikken varsinaisesti mässäillytkään.

      Poista
  2. Tarmo on kyllä niin kuvauksellinen kaveri ja osaa selkeästi ottaa rennosti :)
    Kyllähän sitä itsekin kaipaa jo jotain kevyempää kuin jouluruuat ja eilen tuli mieleen, että
    sush voisi maistua pitkästä aikaa hyvältä.... nams!

    VastaaPoista
  3. Musta on upea kuulla, että olette pitäneet 5:2-kuurista kiinni! Ihan huikea suoritus.

    Kiitos muuten Tarmon kuvista, niitä on aina yhtä ihana katsella. :)

    VastaaPoista
  4. Viiskakkosesta on ollut oikeastaan ihan helppo pitää kiinni, kun itsekuria ja kieltäytymistä vain päivä kerrallaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.