Helevetin hyvää oluessa haudutettua broileria & makkaraa / Beer braised chicken & sausages






 
Viime viikon perjantairuoaksi kaahin jääkaapista ja pakastimesta mitä käteen sattui. Lopputulos oli kuitenkin erittäin onnistunut. Siippa totesi kesken lauseeni "Anteeksi, että keskeytän, mutta onpa aivan helevetin hyvää ruokaa!". Kommentti tuli erityisen painokkaasti miehen suusta joka yleensäkin syö mitä tahansa tekemääni ateriaa hyvällä ruokahalulla, tämä oli hänen mielestään poikkeuksellisen maittavaa.

"Helevetin hyvä" on tarttunut kielenkäyttöömme Siipan sukulaismiehiltä, jotka viime kesänä sukujuhlissa tyhjensivät kilvan isoa mansikkakulhoa ja totesivat toisilleen"Onpa helevetin hyviä mansikoita, syörääs nää loppuun ennen kuin lähretään!"

Oluessa haudutettua broileria & makkaraa

2 broilerin rintaa nahkoineen & luineen
1 säilötty sitruuna ja loraus oliiviöljyä purkista
nippu kuivahtanutta timjamia
n. 25 cm pala kotitekoista raakamakkaraa pätkittynä
1 punainen suippopaprika
½ fenkoli siivuina
1 isohko peruna lohkoina
½ pulloa tummaa olutta

Soseutin säilötyn sitruunan, oliiviöljyn ja timjamin, tungin syntynyttä hanaa broilerin nahan alle ja lihaan tekemääni "taskuun".

Laitoin broilerin ja lohkotun perunan vuokaan ja kaadoin oluen päälle. Vuoka oli 200 Cuunissa 20 min, ennen kuin lisäsin paprikan, fenkolin ja makkaran vuokaan ja annoin vuoan olla uunissa vielä toiset 20 min.

Ripottelin vielä kuivattua persiljaa koko komeuden päälle ennen tarjoilua.

Kiertoilmauunissa hautui samaan aikaan myös chili con carne, jonka ohjeen julkaisen myöhemmin.



Last Friday I took all kind of ingredients I had in fridge and freezer. Doesn't sound very tempting, but the result was delicious!

Beer braised chicken & sausages

2 chicken breasts with skin & bones
1 slice of preserved lemon
bunch of half dried thyme
25 cm  home made sausages cut in pieces
1 red pepper
½ fennel in slices
1 biggish potato cut in cubes
½ bottle of dark beer

I pureed preserved lemon with a tablespoon if olive oil from the jar and spread it under the skin and in a "pocket" of the chicken breast.

Chicken breasts and potato cubes were placed in an oven proof dish & beer was poured over them. Dish was in 200 C oven for 20 min, then I added fennel slices, red pepper and sausages.and roasted for another 20 min.

2 kommenttia :

  1. Oi, tulee vesi kielelle, kun katsoo tuota ruokaa...Pitää myöntää, että ikinä en ole olutta ruokaan vielä laittanut, vaikka kuullut olen, että joihinkin ruokiin se sopii tosi hyvin. Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olut sopii tosi hyvin possun ja kanan hauduttamiseen. Meillä oan pari muutakin jostain tilaisuuksista saatua tummaa olutta, täytynee seuraavaksi hauduttaa possua tummassa oluessa. Rentouttavaa viikonloppua!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.