Pataleivän paluu / The return of the Dutch oven bread

 


Ensimmäinen vaivaamaton pataleipäkokeiluni ei mennyt ihan putkeen ja leipä jäi vähän raa'aksi sisältä. Toisella kertaa maltoin jättää leivän uuniin tarpeeksi pitkäksi aikaa ja lopputulos oli loistava. 

Ensimmäistä kokeilua olivat ystävät maistelemassa ja halusin tehdä heille uudeksi vuodeksi maistettavaksi onnistuneemman version. Laitoin leivän päälle vielä taikinasydämen, joka antoi leivälle vähän hassun muodon, mutta maku oli kohdallaan.


My first try to make no knead Dutch oven bread wasn't very succesful. I got cold feet and took the bread from oven too soon. I gave it another try few weeks later and the result was splendid.

Our friends tasted the first bread and I wanted to make them a better version, so I baked a bread with dough heart for New Year's Eve.
 

2 kommenttia :

  1. No tämäpäs osui ja upposi. Eilen illalla mietiskelin, että tekisi mieli leipoa leipää tai sämpylöitä. Edellisistä sämpylöistä on aikaa ja silloin ne luokiteltiin hevosille sopiviksi. En tosin minä :(

    Mutta mitä pitävät perinteiset sämpyläjauhot sisällään? Pitää googlailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sämpyläjauhoissa on vehnäjauhon lisäksi täysjyväjauhoja. Näihin voi kokeilla erilaisia jauhoja. Itse vaihdoin vehnäjauhot sämpyläjauhoihin ja lisäsin nuo unikonsiemenet alkuperäiseen reseptiin.

      Resepti on tosi helppo. En kahdella viime kerralla ole edes nostattanut eri kulhossa , vaan kun taikina on noussut yön yli, olen kaapimella koonnut sen löysäksi palloksi samaan nostatuskulhoon, nostattanut vielä tunnin ja ja kaatanut siitä suoraan kuumaan rautapataan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.