Olin jo muutamana viikonloppuna ajatellut skonssien tekoa, mutta se oli aina siirtynyt. Viime viikonloppuna tein skonsseja elämäni toista kertaa, tällä kertaa ne jäivät vähän lattanoiksi. Hyviltä skonssit kuitenkin maistuivat, etenkin edellisenä iltana keittämäni porkkana-appelsiinimarmeladin kanssa.
Porkkana-appelsiinimarmeladi
500 g porkkanaa
3 appelsiinin mehu
1 tähtianis
3 appelsiinia
1 pkt hillo-marmeladisokeria
Kuori ja raasta porkkanat. Pane porkkanaraaste, appelsiinimehu sekä
tähtianis kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Kuori ja kuutioi appelsiinit. Lisää appelsiinikuutiot sekä
hillo-marmeladisokeri kattilaan ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia.
Anna jäähtyä noin 15 minuuttia. Jaa marmeladi puhtaisiin,
kuumennettuihin, tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä porkkana-appelsiinimarmeladi
viileässä.
The first time I made scones, they raised very well. Recipe here.
Carrot orange marmalade
500 g carrots
3 orange juice
1 star aise
3 oranges
1 package/330 g jam- marmalade sugar with pectine
Peel and grate the carrots. Put the grated
carrots, orange juice and star anise into a saucepan and cook over low heat for
about 10 minutes.
Peel and dice oranges. Add orange cubes and marmalade sugar the pot
and continue cooking for about five minutes.
Allow to cool for about 15 minutes. Spoon
marmalade into sterilized cans. Close the jars and store in a cool place.
Kuulostaa herkulliselta marmeladilta! :)
VastaaPoistaItse tein myöskin muutama viikko sitten skonsseja ja appelsiini"hilloa". http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/2014/01/porkkanaiset-skonssit-appelsiinihillon.html , nams. :)
Kauniin väristä marmeladia, tuollaista levittää mielellään sunnuntaina leivälle ja nauttii hyvän kahvin kera. Houkuttelee kyllä kokeilemaan:)
VastaaPoista