Viime viikonloppuna syötiin siis terveellisesti ja ei-niin-terveellisesti. Tässä sitä vähemmän terveellistä osastoa eli Rocky Road-leivoksia.
Alkuperäisen ohjeen löysin Pinterestin kautta Martha Stewartin sivuilta ja soveltelin sitä tapani mukaan jonkin verran. Minivahtokarkkeja en löytänyt, mutta ostin Lidlistä tavallisia vaahtokarkkeja ja saksin niitä pienemmiksi. Alkuperäinen resepti oli myös kaksinkertainen tähän nähden, mutta ajattelin pienemmänkin määrän riittävän parin päivän makean nälkään ja tein piirakan sijaan pikku leivoksia.
Rocky Road-leivokset
POHJAA VARTEN:
6 digestive-keksiä
½ rkl sokeria
ripaus suolaa
2 ½ rkl suolatonta voita, sulatettuna
TÄYTETTÄ VARTEN:
200 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1 iso munankeltuainen, kevyesti vatkattuna
2 dl minivaahtokarkkeja
1 ½ dl suolattuja manteleita kuorineen tai cashew-pähkinöitä, kevyesti
paahdettuna
TÄYTTEESEEN:
1 dl minivaahtokarkkeja
1 dl suolattuja manteleita kuorineen tai cashew-pähkinöitä, kevyesti
paahdettuna ja karkeasti rouhittuna
Tee pohja: Kuumenna uuni 190 asteeseen. Jauha keksit, sokeri ja voi
tasaiseksi. Siirrä keskikokoiseen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Sekoita.
Lusikoi taikina silikonimuffinssivuokiin. Paina muruseosta kädellä tai
juomalasin pohjalla, kunnes se on tasaisena kerroksena. Paista kunnes murupohja
alkaa paahtua kullanruskeaksi, noin 15 minuuttia . Anna jäähtyä.
Tee täyte: Sulata suklaa isossa lämmön kestävässä kulhossa
vesihauteessa tai mikroaaltouunissa , pidä lämpimänä. Samaan aikaan anna kerman
kiehahtaa nopeasti toisessa kattilassa keskilämmöllä.
Vatkaa ½ dl kuumaa kermaa kananmunankeltuaisen joukkoon, kaada kananmunaseos
kermakattilaan samalla vatkaten. Vatkaa kermaseos sulatetun suklaan joukkoon ja
aseta sivuun.
Ripottele 2 dl minivaahtokarkeistaja 1 ½ dl paahdetuista manteleista
tai cashew-pähkinöistä muoopohjien päälle. Levitä täyte tasaisesti jokaiseen
muffinssimuottiin ja painele kevyesti pinnalle loput vaahtokarkit ja pähkinätä.
Pidä jääkaapissa jähmettymässä 1 h ennen tarjoilua.
Last weekend I made Rocky Road pastries. The original recipe was found via Pinterest on Martha Stewart's pages, but I modified the original recipe slightly.
FOR THE CRUST:
6 digestive bisquits
½ tablespoon sugar
pinch of salt
2½ tablespoons unsalted butter, melted
FOR THE GANACHE AND FILLING:
200 g bittersweet chocolate
2 dl heavy
cream
1 large egg yolk, lightly beaten
2 dl mini marshmallows
1½ dl salted almonds with skins or cashew nuts,
lightly toasted
FOR THE TOPPING:
1 dl mini marshmallows
1 dl cup salted almonds with skins, lightly
toasted and coarsely chopped
Make crust: Preheat oven to 190 C degrees.
Process graham crackers, sugar, and salt in a food processor until finely
ground. Transfer to a medium bowl, and stir in melted butter. Mix until
combined.
Spoon mixture into silicone muffin molds. Press
crumbs with your hand or the bottom of a glass to form an even layer on bottom.
Bake until crust just starts to turn golden brown, about 15 minutes. Let cool
completely.
Make ganache: Melt bittersweet chocolate in a
large heatproof bowl set over a pan of simmering water or in microwave; keep
warm. Meanwhile, bring cream just to a simmer in a medium saucepan over high
heat; remove from heat. Whisk ½ dl hot cream into the beaten egg yolk, then
whisk the yolk mixture into the remaining cream in saucepan. Whisk cream
mixture into the melted chocolate, and set the ganache aside.
Coarsely chop remaining 5 ounces bittersweet
chocolate, and transfer to a large bowl. Toss in 2 dl mini marshmallows and 1½
dl whole toasted almonds or cashew nuts. Scatter them all over bottom of cooled
crusts. Pour the ganache evenly on top of the filling in each muffin mold top
with remaining marshmallows and almonds/cashews. Refrigerate tart, uncovered,
until firm, about 1 hour.
Iiih, kuola valuu näppäimistölle! Tätä on pakko kokeilla.
VastaaPoistaMeillä on kaikki kolme muksua flunssassa, rankkaa :/ Mutta päätettiin leiriytyä olkkariin koko viikonlopuksi patjoinemme ja muksut tahtoo makuupussitkin, jotta voivat murustella ja katsoa leffoja sunnuntaihin asti! Otetaan sitten ilo irti sairastamisestakin ;)
Leppoisaa viikonloppua!
Pohja tosiaan vähän murustelee, käytte sitten ravistelemassa makuupussit.
PoistaOi, todella herkullisen näköistä..!! Josko malttaisi ystävänpäivään asti ja tekisi sen kunniaksi näitä :)
VastaaPoistaYstävänpäiväksi on tulossa toinenkin herkkuresepti...
PoistaAikas herkun näköisiä :).
VastaaPoistaJuu, herkkua ovat. Näitä voisi varmaan tuunata vielä oman maun mukaan.
PoistaLoistava keksintö karkkilakon kiertämiseen;) Ihan kuola valuu jo!
VastaaPoistaHah haa, tuolta kannalta en asiaa ajatellutkaan!
PoistaHuh, nää vaikuttaa liian hyviltä ollakseen totta! :P
VastaaPoistaHyvää ja heviä... Yksi riittää tainnuttamaan makeannälän hyväksi aikaa.
VastaaPoista