Hedelmäinen kampasimpukkasalaatti / A salad of scallops, fruits and herbs



 
Kampasimpukoita ja muita mereneläviä olen ostanut etnisistä ruokakaupoista, joissa niiden hinnat ovat jopa vain puolet markettien hinnoista.
 
Viikonlopun iltapalaan riivin basilikaa ja aasian minttua (joka ei edes näy kuvissa, kun se on hedelmien alla), siivutin kotoa löytyneet hedelmät eli pari sharonia ja päärynän. Paistoin vielä pussin pohjalta pakkasesta kaivetut pienet kampasimpukat parin kylmäsavustetun, pilkotun kinkun viipaleen ja muutaman purjoviipaleen kanssa.
 
Kastikkeeksi yhdestä viipaleesta säilöttyä sitruunaa ja säilömisessä käytetystä oliiviöljystä, karkeasta sinapista ja sherryviinietikasta sekoitettu kastike. Lisättyä suolaa ruoka ei kaivannut, kun sitruunassa ja kinkussa on suolaa. Rouhaisin vain kierroksen mustapippuria viimeistelemään annoksen.

I buy scallops and other seafood at ethnic stores as they are much cheaper than in normal markets.

For weekend dinner I made a salad of basil, Asian mint, sharons, a pear and quickly fried scallops, leek and smoked ham. Dressing was made of a slice of preserved lemon, olive oil, coarse mustard and sherry vinegar. Added salt wasn't needed as there is salt in preserved lemons and ham.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.