Lauantain hetkiä /Saturday moments



 
 

 Lauantain aamiaisella sipaistiin karjanlanpiirakan päälle perjantai-iltana ravintola Pastiksesta kotiin tuotua ankkapateeta. Parasta purkista-annos oli sen verran tuhti, että purkkiin jäi hyvä määrä syömättä. Tarjoilija kääräisi purkin paperipussiin ja kehotti syömään pateeta vaikka aamiaisella. Teimmekin työtä käskettyä.
 
Perjantaina oli jo Lidlin kassalla, kun huomasin kassojen vieressä saviruukussa olevan oreganon. Rakastan tuoreita yrttejä, joten se oli ostettava. Kukkaruukkujen ja vaikkapa ruokapöydässä viinipullon alle sujautan vanhoja metallilautasia suojaaman tasoja. Niitä löytyy pino astiakaapista, ostin niitä kirpputoreilta häitämme varten kynttilän alusiksi.

Olen käyttänyt viime aikoina todella paljon "Tarmolta" saamaani rannekorua. Vaihtelun vuoksi ranteessa oli vuosia vanha savukvartsista ja hopeasta tehty rannekoru, lemppareitani sekin ja myös Mariian tekemä.

Eilen kiertelimme kurjassa säässä miesten vaateliikkeitä, Siippa etsi uutta blazeria kummityttömme tämänpäiväisiin ristiäisiin. Sopiva löytyikin, hyvää ostosta juhlistettiin kakkukahveilla sokerileipuri Suomisella torikortteleissa.

Rentouttavaa sunnuntaita. Onko teillä jotain mukavaa suunnitelmissa?


On Saturday morning we did spread French duck paté on Finnish rice pastry. Pate was left over from previous night dinner at restaurant Pastis.
 
On Friday I bought oregano in clay pot, I just love fresh herbs. I alwasy put an old steel plave underneath flower pors (and wine bottles on dinner table). I have a pile of old metal plates I bought on fleamarkets for our wedding reception to be used underneath big candles.

I have lately worn a lot the sterling bracelet "Tarmo" gave me for Christmas. Yesterday I changed it to a years old smoky quartz and sterling bracelet, also made by sister in law Mariia.


 
Weather was lousy yesterday, but we walked around and popped in menswear stores to buy Husband a new blazer for our goddaughter's Christening. He found a stylish blazer and we celebrated the good buy with coffee and cake.

4 kommenttia :

  1. Ihanaa tunnelmaa. Olen edelleenkin sitä mieltä, että sun pitäis tehdä näistä kuvistasi postikortteja! :)

    Oma sunnuntai taitaa mennä lapsen harrastuspuuhissa, mutta haveissani istun jossain tunnelmallisessa kahvilassa katsellen jäätynyttä merta.

    Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvilassa istuminen on välillä mukavaa ajantappoa. Eilen ei olisi tehnyt mieli lähteä kahvilasta ulos enää ollenkaan, niin inhottava sade ja tuuli olivat.

      Poista
  2. Sunnuntai meni ulkoilessa kummitytön kanssa. Ensin kävelimme Tarvaspään maisemissa ja siellä olisi ollut lumen ja jään maalamista lapsille mutta kummityttöä ei innostanut.
    Haikailimme jäälle mutta sitten uskallus loppui rantakaislikossa joten siirryimme tietä pitkin Villa Elfvikin luontopolulle.

    Tarmolla on hyvä maku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa jäädä jäällä kävelyt tältä vuodelta. En pakkaspäivinä mennyt jäälle ja nyt taitaa olla jo liian heikkoa... Ainakin omalle uskallukselleni.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.