Kerran vuodessa täytyy saada blinejä. Olin suunnitellut blinin tekoa jo jonkin aikaa ja lauantai tuntui sopivalta hetkeltä (kevyesti edellisillan Pastiksessa ruokailun ja sunnuntain kummitytön ristiäisherkuttelun välissä...). Havahduin lauantaiaamuna reseptejä tutkiessani kuitenkin siihen, että monien ohjeiden mukaan minun olisi pitänyt aloittaa taikinan teko jo edellisenä päivänä. Lopulta löysin kuitenkin Suolaa ja hunajaa-blogista reseptin, jossa taikinan piti tekeytyä vain kuusi tuntia.
Taikina siis tekeytymään ja lisukeostoksille. Stockalla oli muikunmäti sopivasti tarjouksessakin.
Taikina siis tekeytymään ja lisukeostoksille. Stockalla oli muikunmäti sopivasti tarjouksessakin.
Blinejä paistaessani tajusin taas, miksi teen blinejä vain kerran vuodessa. Niiden paistamisessa kuluu tuhottomasti voita, eivätkä lisukkeetkaan ole kevyimmästä päästä! Maku oli kyllä paikallaan, blinit sisältä kuohkeita ja päältä rapsakoita.
Puolitin tämän ohjeen, se oli enemmän kuin riittävästi kahdelle. Paistoin blinit ensi toiselta puolelta blinipannulla ja käänsin toisen puolen paistumaan tavalliselle rautapannulle, samalla kun aloittelin jo toisen paistoa blinipannussa.
Blinit
noin 12 kpl blinipannulla
noin 12 kpl blinipannulla
Vaihe 1
5,5 dl maitoa
3/4 dl smetanaa
25 g hiivaa
2 keltuaista
250 g tattarijauhoja
115 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
5,5 dl maitoa
3/4 dl smetanaa
25 g hiivaa
2 keltuaista
250 g tattarijauhoja
115 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Vaihe 2
2 valkuaista
1 dl olutta
2 valkuaista
1 dl olutta
Sekoita kaikki vaiheen 1 ainesosat taikinaksi. Anna levätä ainakin kuusi tuntia.
Lisää olut ja lopuksi nostele varovasti joukkoon vaahdotetut valkuaiset.
Paista pannulla rapeiksi voissa ja tarjoile kuumana haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Tänään onkin sitten vuorossa palaaminen kevyempään elämään! Kivaa viikon alkua!
Tänään onkin sitten vuorossa palaaminen kevyempään elämään! Kivaa viikon alkua!
Once a year I have to get blinis.
Blinis are yeasted pancakes, traditionally from Russia, and made from buckwheat
flour and served with roe.
I had planned to make blinis for some time now and Saturday seemed like the appropriate moment (in between dinner at restaurant Pastis the previous night , and Sunday's delicious lunch at our goddaughter's Christening... ). When going trough several recipes I realized that I would have started to make the dough already the previous night. In the end, however, I found from a blog, of course, a recipe that called only for six hour standing time.
While frying the blinis I realized again why I make them only once a year. Frying calls for a great amount of butter and the side dishes aren't very light either! But the taste was great!I halved the recipe , it was more than enough for two.
Blinis
about 12 pancakesstep 1
5.5 dl of milk
3/4 dl sour cream
25 g yeast
2 egg yolks
250 g buckwheat flour
115 g wheat flour
1 teaspoon of saltstep 2
2 egg whites
1 dl beer Mix all the ingredients in step 1 into a dough . Let rest for at least six hours.Add the beer, and then gently mix in foamed egg whites.Fry in butter in a pan until crisp and serve hot with desired condiments.
Blinit....ihanaa....kuola valuu näppikselle! Niitä on saatava!
VastaaPoista