Viikonlopun hetkiä / Weekend moments





 

 
 
 
 
Viikonlopun herkutteluun kuului terveellistä kuin vähemmän terveellistäkin syötävää. Smoothie jugurtista, avocadosta, banaanista, vadelmista ja seljankukkamehusta ripauksella kotitekoista mysliä oli terveellistä ja herkullista. Rocky road-leivokset olivat herkullisia, mutta vähemmän terveellisiä... Ohje tulossa myöhemmin.
 
Ostin torstaina viikonlopun iloksi edullisen markettikimpun, jonka jaoin neljään pullon. Edullisista peruskimpuista tulee mielestäni kivamman ja myös runsaamman näköisiä näin. Kukat ostan usein keskiviikkona tai torstaina, tuoreet kukathan tulevat kauppoihin usein keskellä viikkoa. Näin ne ovat kotona useamman päivän ilona.

Kotona kukkivat myös siniset hyasintit, niiden pariksi yritin kasvattaa paperinarsisseja, mutta eivät ehtineet yhtä aikaa kukkimaan. Meillähän hyasintti on miltei yksinomaan joulukukka, mutta muualla Euroopassa sitä on paljon keväisin myynnissä.
 
Lauantaina kävin Mariian luona tilaamassa kummilahjan, ensi viikonloppuna vietetään pikku Edithin ristiäisiä ja iloksemme tuoreet vanhemmat halusivat meidät kummeiksi.
 
Mariia on hopea- ja kivikorujen lisäksi laajentamassa valikoimaa nahkatuotteisiin. Noita tupsuja voi käyttää avaimenperinä, laukun somisteena tai vaikka riipuksena.

Ranteessa on viikonloppuna ollut niin ikään Mariian tekemä joululahjaksi anoppilan koiralta saamani rannekoru. Nimikirjaimet ovat siis kuulemma Tarmon, vaikka meillä sattumoisin etu- ja sukunimet alkavatkin samoilla kirjaimilla.

Sunnuntaikävelyn kruunasivat latet Katajanokan Signora Deliziassa. Kuten ennenkin olen todennut, pidän kovin tällaisista sympaattisen persoonallisista kahviloista, jotka eivät ole ketjujen muotilla pystyyn polkaistuja. Erinomainen kahvi on täällä halvempaakin kuin ketjukahviloissa!

Mitä kivaa teidän viikonloppunne sisältyi?



Weekend eating was a combination of healthy and not so health concious foods. Avocado, banana, raspberry, yoghurt and elderflower smoothie with homemade granola was good and healthy breakfast, but rocky road pastry was, well, just good... recipe follows later on.

 Before weekend I bought a basic market flower bunch and divided it in four bottles. Looks better and "more" this way.

I also have hyacinths growing at home. In Finland they are considered as Christmas flowers, but in many European countries tjhey are sold also on spring months.

On Saturday I visited Mariia to order a christening gift for little Edith. Next weekend I and Husband will become her goodparents.
Mariia is expanding her sortiment to leather goods besides sterling and gemstone jewelry. These leather tassels go as keyfob, bag acessory or pendant.

I wore every day the bracelet my in laws' dog gave me for Christmas. We have the same initials and I was told the intials punched on the tag are his, not mine... Bracelet is also made by Mariia.

On Sunday we took a nice walk around city center and stopped at Signora Delizia in Katajanokka. I have several times previosly told how I like this kind of independent little cafés. The delicious coffee was even cheaper than in faceless chain cafés.

1 kommentti :

  1. Viikonloppunne kuulosti täydelliseltä, siinä oli kaikki ainekset siihen ja sitä se taisi ollakin...täällä muuten kaupat pullollaan Hyasintteja. Mukavaa alkanutta viikkoa!
    XX

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.