Bloggaajana saa silloin tällöin kutsuja hauskoihin ja vähän erikoisiinkin tilaisuuksiin.
Maanantaina olin kutsuttuna Havana Club –cocktailkisan Suomen finaalin tuomaristoon. No mikä ettei, taiten tehdyt cocktailit ovat aina lähellä sydäntäni. Tuomarin pesti oli stressitön ja hauska, jotain uuttakin oppi osaavilta tekijöiltä. Cocktail-kisan tuomarointi ei ollut hurjaa ryypiskelyä vaan jokaista juomaa otettiin vain muutama tippa pilliin, josta sitten maisteltiin. Tuomaristossa oli mm. ravintola-alan ihmisiä, tukkureita, muutama toimittaja ja bloggaajista ainakin minä ja Jotain maukasta-blogin Mari, jonka kanssa olimme samassa tuomarijoukkueessa.
Kilpailijoilla olikin sitten vähän suuremmat panokset pelissä, sillä voittaja suuntaa Kuubaan viikon kestävään kansainväliseen finaaliin kesäkuussa.
Time to time I receive invitations to fun and sometimes even a bit unusual events.
Last week I was asked to judge Havana Club cocktail competition's Finnish finals. For us judges the task was fun & relaxing, but the competitors had higher stakes. The fist prize was a trip to Cuba for Havana Club worldwide finals.
Tehtävänantona oli kehitellä uusi kuubalainen cocktailklassikko. Me tuomarit arvioimme mm. juomien ulkonäköä, makua ja tuoksua, kilpailijoiden vuorovaikutustaitoja, kilpailucocktailin taustatarinaa ja hieman kaupallisuuttakin.
Osa juomista oli upeita, näyttäviä kokonaisuuksia, mutta ehkä hieman liiankin kikkailtuja, jos ajattelee sitä kaupallisuutta ainesten saatavuuden, hinnan ja cocktailin rakentamiseen kuluvan ajan kannalta.
Itse pidin eniten kilpailijoista, jotka kertoilivat asiallisesti, mutta rennosti juoman ideoinnista, raaka-aineista ja tekniikoista. Kahvi, appelsiini, bitterit ja minttu toistuivat useissa juomissa. Munia, passionhedelmää, granaattiomenaa ja viikunoitakin käytettiin. Vähän jäi harmittamaan se kaakaobitterpullo, jota en sitten ostanut Berliinissä viime kesänä. Nyt muutama tippa sitä kruunaisi trendikkään cocktailin kotonakin.
The idea was to serve a new Cuban inspired coctail classic. We judged taste, fragances & look of the cocktail, but also the interactive skills of bartenders, the idea behind the cocktail.
Some competitors had fancy stories, but I liked the most bartenders, who simply told how they got the idea and how to make the cocktail. Oranges, coffee bitters and mint were very popular ingredients, but also eggs, figs, pomegrantes and passion fruits were used.
We had some finger food between the first and second rounds.
Joudin lähtemään toiseen tilaisuuteen hieman kesken kaiken ja kahden kilpailijan juomat jäivät arvioimatta. Voittajaksi selviytyi kuitenkin Niko Koskimies Goce-ravintolasta Helsingin Yrjönkadulta ja hänen juomaansa olin ehtinyt tuomaroimaan, ennen kuin "varatuomari" astui paikalleni.
Niko opetti meille mm. kuinka mintun aromit saadaan parhaiten esille läpsäisemällä lehtiä kämmenselkään. Olinkin jo aiemmin nähnyt baaritiskeillä kuinka mintunlehtiä on vain hieraistu murskaamisen sijaan.
Nikon voittoisa juoma oli Mojito Julep, jossa yhdistettiin mojiton ja mint julepin parhaita ominaisuuksia.
Winner was Niko koskimies from Goce restaurant in Helsinki with his Mojito Julep.
4 cl Havana rum-7yo
1.5 cl syrup made of lime leaves
a pinch of citric acid
mint leaves
2 drops of peach bitters
1 drop of Havana bitter
Slap mint leaves lightly on the back of your hand, dont crush them. Place the leaves on the bottom of the glass, top with all the other ingredients. Fill the glass with crushed ice and stir well until the ice melts some what. Garnish with mint leaves (again lightly slapped against your hand). Sprinkle lightly with powdered sugar over the drink.
Maanantaina olin kutsuttuna Havana Club –cocktailkisan Suomen finaalin tuomaristoon. No mikä ettei, taiten tehdyt cocktailit ovat aina lähellä sydäntäni. Tuomarin pesti oli stressitön ja hauska, jotain uuttakin oppi osaavilta tekijöiltä. Cocktail-kisan tuomarointi ei ollut hurjaa ryypiskelyä vaan jokaista juomaa otettiin vain muutama tippa pilliin, josta sitten maisteltiin. Tuomaristossa oli mm. ravintola-alan ihmisiä, tukkureita, muutama toimittaja ja bloggaajista ainakin minä ja Jotain maukasta-blogin Mari, jonka kanssa olimme samassa tuomarijoukkueessa.
Kilpailijoilla olikin sitten vähän suuremmat panokset pelissä, sillä voittaja suuntaa Kuubaan viikon kestävään kansainväliseen finaaliin kesäkuussa.
Time to time I receive invitations to fun and sometimes even a bit unusual events.
Last week I was asked to judge Havana Club cocktail competition's Finnish finals. For us judges the task was fun & relaxing, but the competitors had higher stakes. The fist prize was a trip to Cuba for Havana Club worldwide finals.
Osa juomista oli upeita, näyttäviä kokonaisuuksia, mutta ehkä hieman liiankin kikkailtuja, jos ajattelee sitä kaupallisuutta ainesten saatavuuden, hinnan ja cocktailin rakentamiseen kuluvan ajan kannalta.
Itse pidin eniten kilpailijoista, jotka kertoilivat asiallisesti, mutta rennosti juoman ideoinnista, raaka-aineista ja tekniikoista. Kahvi, appelsiini, bitterit ja minttu toistuivat useissa juomissa. Munia, passionhedelmää, granaattiomenaa ja viikunoitakin käytettiin. Vähän jäi harmittamaan se kaakaobitterpullo, jota en sitten ostanut Berliinissä viime kesänä. Nyt muutama tippa sitä kruunaisi trendikkään cocktailin kotonakin.
The idea was to serve a new Cuban inspired coctail classic. We judged taste, fragances & look of the cocktail, but also the interactive skills of bartenders, the idea behind the cocktail.
Some competitors had fancy stories, but I liked the most bartenders, who simply told how they got the idea and how to make the cocktail. Oranges, coffee bitters and mint were very popular ingredients, but also eggs, figs, pomegrantes and passion fruits were used.
Välillä tuomarit saivat nauttia pikkupaloja ja sitten jaksoi taas tuomaroida.
We had some finger food between the first and second rounds.
Joudin lähtemään toiseen tilaisuuteen hieman kesken kaiken ja kahden kilpailijan juomat jäivät arvioimatta. Voittajaksi selviytyi kuitenkin Niko Koskimies Goce-ravintolasta Helsingin Yrjönkadulta ja hänen juomaansa olin ehtinyt tuomaroimaan, ennen kuin "varatuomari" astui paikalleni.
Niko opetti meille mm. kuinka mintun aromit saadaan parhaiten esille läpsäisemällä lehtiä kämmenselkään. Olinkin jo aiemmin nähnyt baaritiskeillä kuinka mintunlehtiä on vain hieraistu murskaamisen sijaan.
Nikon voittoisa juoma oli Mojito Julep, jossa yhdistettiin mojiton ja mint julepin parhaita ominaisuuksia.
4cl Havanna 7yo-rommia
1,5 cl limenlehdistä tehtyä siirappia
ripaus sitruunahappoa
mintun lehtiä
2 pisaraa persikkabitteriä
1 pisara Havana bitteriä
Läpsäise mintunlehtiä kevyesti kämmenselkään. Laita lehdet lasin pohjalle, mittaa päälle kaikki ainesosat. Täytä lasi jäämurskalla ja sekoita hyvin, kunnes jäät sulavat jonkin verran.Vesi saa sekoittua aineksiin, koska tässä ei ole sitruunamehua eikä soodavettä. Koristele mintunoksalla jota on taas läpsitty ja ripottele kevyesti tomusokeria juoman ylle.
Winner was Niko koskimies from Goce restaurant in Helsinki with his Mojito Julep.
4 cl Havana rum-7yo
1.5 cl syrup made of lime leaves
a pinch of citric acid
mint leaves
2 drops of peach bitters
1 drop of Havana bitter
Slap mint leaves lightly on the back of your hand, dont crush them. Place the leaves on the bottom of the glass, top with all the other ingredients. Fill the glass with crushed ice and stir well until the ice melts some what. Garnish with mint leaves (again lightly slapped against your hand). Sprinkle lightly with powdered sugar over the drink.
Vesi herahti kielelle, kun olet niin hyvin saanut ikuistettua herkulliset kisadrinkit!
VastaaPoistaHarmittavasti voittococktailista ei tullut sitä parasta kuvaa...
PoistaSlursp.....jotenkin alkoi yhtäkkiä tehdä mieli cocktailia ja kello on vasta 11.34 :) ihania kuvia ja varmasti tuo voittodrinksu ansaitsi sen!
VastaaPoistaJuoma on varmasti päätynyt Gocen listalle, täytyy jossain vaiheessa käydä juomassa se siellä.
PoistaJee Onnea Niko ! Terveisin ystäväsi Emilie :DD
VastaaPoista