Tämä postaus tulikin sopivasti. Olin tehnyt marokkolaista lammaspataa jo muutama viikko sitten, mutta resepti roikkui julkaisematta, kun sain pari päivää sitten kyselyn voisinko vinkata jotain marokkolaisohjetta. Aika sattuma, marokkolaista ruokaa kun en ole blogissa aiemmin tehnytkään.
Kaivelin "lihajemmasta" tällaiset ilmeisesti lampaan kaslerpalat. Tällä kertaa anoppilan tutulta lampurilta tulleissa pakkauksissa ei lukenut mitään. Ribsit, fileen ja paistin tunnistin, mutta näistä en ollut ihan varma.
Päättelin kuitenkin, että hauduttamalla näistä tulee hyvää. Niin kuin tulikin.
Kaivelin "lihajemmasta" tällaiset ilmeisesti lampaan kaslerpalat. Tällä kertaa anoppilan tutulta lampurilta tulleissa pakkauksissa ei lukenut mitään. Ribsit, fileen ja paistin tunnistin, mutta näistä en ollut ihan varma.
Päättelin kuitenkin, että hauduttamalla näistä tulee hyvää. Niin kuin tulikin.
Ruskistin lihat nopeasti rautapadassa ja ripottelin kevyesti suolaa ja pippuria niiden päälle. Kaadoin ½ dl punaviiniä pataan ja annoin viinin kiehahtaa miltei kuiviin. Sitten lisäsin 1½ dl kasvislientä pataan, nakkasin joukkoon kuivattuja viikunoita ja taateleita, kanelitankoja ja tähtianista sekä moneen kertaan ylistämääni itse säilöttyä sitruunaa. Pata hautumaan kansi päällä 160 C uuniin kahdeksi tunniksi. Siinäpä se. Ei kovin vaikeaa.
Kaikkihan te varmaan olette nyt totelleet kehotustani tehdä niitä sitruunoita, mutta jos ne ovat vielä tekeytymässä, voi pataan laittaa sitruunalohkoja (tai appelsiini). Ja ripauksen suolaa, säilötyissä sitruunoissahan on suolaa.
Kaikkihan te varmaan olette nyt totelleet kehotustani tehdä niitä sitruunoita, mutta jos ne ovat vielä tekeytymässä, voi pataan laittaa sitruunalohkoja (tai appelsiini). Ja ripauksen suolaa, säilötyissä sitruunoissahan on suolaa.
Tuloksena mureat lihat pehmeän mausteisen makeassa liemessä. Seuraksi verigreipillä ja mintulla höystettyä couscousia. Nam, vaikka itse sanonkin!
We got 10 kg of lamb meat from my inlaws. I believe these meat chunks were lamb neck, vacuum packs werent labelled this time.
I simmered them slowly in 160 C and result was perfect.
I first browned mear quickly in Dutch oven (=iron cast pot) and seasoned with salt & pepper. Then I poured ½ dl red wine oevr he meat and let it boil almost dry. Finally I added 1½ vegetable stock, dried figs, dried dates, cinnamon sticks, star anises and my home made preserved lemons.
Lammas kuulostaa todella hyvältä, mutta sylkirauhaset heräsivät henkiin minttu-verigreippi-couscousin kohdalla, tätä täytyy testata.
VastaaPoistaMinttu ja verigreippi raikastivat annoksen ihanasti.
Poista