Tämän salaatin versioita olen tehnyt aiemminkin, tällä kertaa tein papusalaattia pakastetuista härkäpavuista siian kaveriksi.
Pakastettuja härkäpapuja löytyy Helsingissä ainakin Hakaniemen metrotason Haulerilta. Jos pavuissa on vielä valkoinen kalvo päällä, pullauta vihreät pavut vielä niistä ulos. Viimeksi ostamissamme pavuissa kalvo oli vielä jäljellä, tällä kertaa ei. Kesällä tuoreet härkäpavut ovat tietysti vieläkin maukkaampia.
Papusalaatti
2-3 suurta kourallista kuorittuja
härkäpapuja
1 purkki valkopapuja, valutettuna
1 pieni kourallinen parmesania,
hienonnettuna tai karkeasti raastettuna
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja
mehu
1 tilkka kylmäpuristettua
oliiviöljyä
1 kourallinen tuoretta
minttua
merisuolaa
Murskaa 1/3 kuorituista härkäpavuista parmesanraasteen, sitruunamehun, suolan ja öljyn kanssa-
voit tehdä tämän monitoimikoneessa, hienontaa veitsellä tai murskata
morttelissa.
Sekoita tahna loppujen härkäpapujen, valkopapujen ja hienonnetun mintun
kanssa.
Tarkista maku, ripottele sitruunan kuori ja minttua salaattiin.
Broad bean
salad
2-3 large handfuls shelled broad
beans
1 can of white beans
1 small handful parmesan, roughly
chopped or roughly grated
finely grated zest and juice of 1
lemon
1 splash extra virgin olive
oil
1 handful fresh mint
sea salt
Roughly mash 1/3 of
the blanched broad beans with a food processor, chop them up
with a knife or crush them in a pestle and mortar. Mix together with the rest of the broad beans, white beans, parmesan, lemon juice, oil and some of the mint, finely
chopped.
Season to taste, then serve with the zest of lemon and the rest of the mint ripped up and scattered over
the top.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.