Jokin aika sitten kerroin Shakshukasta, tänään Srirarcha-poppareista, molemmat kuulostavat eksoottisemmilta kuin oikeastaan ovatkaan...
Etsin jotain snack -ohjetta tervetuliaiscocktailien seurana tarjottavaksi taannoisille illallisille, kun törmäsin Pinterestissä tähän ohjeeseen. Sriracha-kastike ja muut ainekset kotoa löytyivätkin, vain popparit piti ostaa ja paahtaa. Tein kolmanneksen tästä ohjeesta (eli pussillisen mikropoppareita) ja lisäsin valmiin sriracha-popparin joukkoon vielä paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Tulista Sriracha-kastiketta myydään etnisissä kaupoissa. Tunnistat sen kukon kuvasta pullon kyljessä, punaisesta kastikkeesta ja vihreästä korkista. Ohjeeseen voi toki käyttää jotain muutakin tulista kastiketta maun mukaan.
Sriracha-karamellipopparit
2,5 l paahdettua popcornia
2,5 dl fariinisokeria
1,4 dl vaaleaa siirappia
0,7 dl voita
1 tl ruokasoodaa
1-2 tl Sriracha-kastiketta
(merisuolaa)
Kuumenna uuni 150 asteeseen ja laita popcorniat isoon kulhoon.
Yhdistä keskikokoisessa kattilassa fariinisokeri, siirappi ja voi Kiehauta keskilämmöllä. Vähennä lämpöä ja keitä sekoittamatta 4 minuuttia. Poista levyltä ja sekoita ruokasoodaa ja Sriracha-kastike - seos kuohuu aluksi, mutta sekoita se hyvin saadaksesi ruokasoodakokkareet sekoittumaan.
2,5 l paahdettua popcornia
2,5 dl fariinisokeria
1,4 dl vaaleaa siirappia
0,7 dl voita
1 tl ruokasoodaa
1-2 tl Sriracha-kastiketta
(merisuolaa)
Kuumenna uuni 150 asteeseen ja laita popcorniat isoon kulhoon.
Yhdistä keskikokoisessa kattilassa fariinisokeri, siirappi ja voi Kiehauta keskilämmöllä. Vähennä lämpöä ja keitä sekoittamatta 4 minuuttia. Poista levyltä ja sekoita ruokasoodaa ja Sriracha-kastike - seos kuohuu aluksi, mutta sekoita se hyvin saadaksesi ruokasoodakokkareet sekoittumaan.
Nopeasti kaada seos popcornin joukkoon ja sekoita ainekset lastalla. Levitä leivinpaperilalla suojatulle uunipellille ja paista 30 minuuttia sekoittaen kerran tai kahdesti. Jäähdytä.
For the recent dinner party I browsed Pinterest for and easy tasty snack to be served with cocktails when I saw recipe for Sriracha caramel popcorns. It turned out to be a crowd pleaser.
Hot Sriracha sauce can be found in ethnic food stores, but it can be replaced by some other hot sauce as well. I also mixed toasted pumpkin seeds with the popcorn.
Sriracha Caramel Corn
2, 5 l popped popcorn
2,5 dl packed brown sugar
1,4 dl golden syrup
0,7 dl butter
1 tsp. baking soda
1-2 tsp. Sriracha (or to taste)
(sea salt)
2,5 dl packed brown sugar
1,4 dl golden syrup
0,7 dl butter
1 tsp. baking soda
1-2 tsp. Sriracha (or to taste)
(sea salt)
Preheat the oven to 250F and put the popcorn in a big bowl.
In a medium saucepan, combine the brown sugar, corn syrup and butter and bring to a boil over medium heat. Reduce the heat and boil without stirring, swirling the pan occasionally, for 4 minutes. Remove from heat and stir in the baking soda and Sriracha – it will foam up at first, but stir it well to get any lumps of baking soda out.
Quickly pour over the popcorn and stir (with a heatproof spatula or tongs) to coat well. Spread out onto a rimmed baking sheet and bake for 30 minutes, stirring once or twice. Cool and break apart. Serves a medium-sized crowd.
ihan loistavaa! mulla on tulossa olevassa keittiössä elämäni ensimmäinen mikro ja olen päässäni pyöritellyt vaikka millaista popparijuttua - tää sen sijaan ei tullut mieleenkään :-)
VastaaPoistaMmmm.....tätä on kokeiltava! Popparit ovat heikkouteni :) mutta en ajatellut, että niitä voisi nauttia näinkin...
VastaaPoista