Vaikka en aina muistakaan tehdä viikon ruokalistaa ja kauppalistaa
valmiiksi, mietin seuraavan illan ruoan viimeistään jo edellisenä päivänä; mitä
syödään, mitä pitää ottaa pakkasesta sulamaan edellisenä päivänä, mitä ostaa,
onko kenties jotain marinoitavaa tai valmisteltavaa edellisenä iltana.
Anoppilasta tuli jokin aika sitten satsi lampaanlihaa tutulta lampurilta.
Siitä siis jotain osaa sulamaa, jotta seuraavana iltana voisi valmistaa jotain
helppoa ja hyvää... Lammaspullien paahtuessa uunissa pyöräytin hummuksen ja
jugurttilisukkeen. Ateria oli valmis n. 20 minuutissa.
Lammaspullat
400
g lampaan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1/2
dl korppujauhoja
1 sipuli
1
dl turkkilaista jogurttia
1
nippu tuoretta persiljaa
1
nippu tuoretta minttua
kanelia
mustapippuria
maustepippuria
suolaa
(1 tl Ras el hanout-maustetta)
Lämmitä uuni 225-asteiseksi.
Hienonna persilja, minttu ja sipuli. Sekoita hienonnetut yrtit ja
sipuli muihin aineksiin tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä taikinasta suupalan
kokoisia pullia kostutetuin käsin.
Paista pullia uunissa 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin
värin.
Hummuksen teen usein valkoisista pavuista kikherneen sijaan, mausta
tulee mielestäni täyteläisempi. Tällä kertaa kaapissa oli vain
papusekoituspurkki, hyvää tuli siitäkin. Väristä tuli vinkeän vaaleanpunertava.
Papuhummus
1 purkki papusekoitusta
0,5 dl sitruunamehua
1 rkl tahinia
1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
1/2 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
½ tl jeeraa
½ tl rouhittuja korianterinsiemeniä
Mittaa kaikki aineet kulhoon lukuun ottamatta
oliiviöljyä. Survo tahnaksi sauvasekoittimella.
Valuta joukkoon oliiviöljy ja kääntele
hiukan.
Lisäksi annokseen tuli minttua, korianteria sekä turkkilaisesta
jugurtista ja hienonnetusta säilötystä sitruunaviipaleesta tehtyä tahnaa. Säilöttyjen
sitruunoiden käyttötavoilla ei tunnu olevan mitään rajaa, keksin vähän väliä
ruokia, joihin niitä voi lisätä!
While I do not always remember to make
ahead menu and shopping list for the coming week , I usually plan the next day’s
dinner night before; what to eat , doe anything need to be defrosted, what to
buy , does somesteps need to be prepared the night before.
We have lamb meat in the freezer, so
I took minced meat to be defrosted in refrigerator and planned an easy and good
dinner for the following night... While the lamb meatballs were in the oven I
made hummus and yoghurt sauce. The meal was finished about 20 minutes.
Lamb meatballs
400 g lamb mince
1 egg
1/2 dl bread crumbs
1 onion
1 dl Turkish yogurt
1 bunch of fresh parsley
1 bunch of fresh mint
cinnamon
freshly ground black pepper
allspice
salt
( 1 teaspoon of Ras el hanout
seasoning )
Preheat the oven to 225 degrees
Celsius.
Finely chop the parsley, mint and
onion. Stir in the chopped herbs and onions with the other ingredients until
smooth. Roll the dough into bite- sized
balls with wet hands .
Bake the meatballs in the oven for
15 minutes or until they are golden brown .
I often make hummus with white beans
instead of chickpeas , flavor is fuller in my mind with white beans. this time
I used mixed beans; tasted good, but the color was quirky pinkish.
Bean hummus
1 can of mixed beans
0.5 dl of lemon juice
1 tablespoon of tahini
1 clove of garlic ( finely chopped)
1/2 teaspoon salt
0.5 cups of olive oil
½ teaspoon jeera
½ teaspoon ocrushed coriander seeds
Put all the ingredients in a bowl ,
except olive oil. Mix into a paste with hand blender.
Pour in the olive oil and turn a
little bit.
In addition to hummus I served meat
ball with paste made of Turkish yogurt and slice of chopped preserved lemon.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.