Mansikkainen salaatti /Salad with strawberries
Mansikkaista salaattia esittelin pari päivää sitten, mutta mansikka sopii hyvin erilaisiin salaatteihin, joten tässä toinen versio.

Äitienpäivänä tein tomaattipiirakan sekä horsmaversojen ja ruskistetun voin seuraksi mansikkaisen salaatin.

Mansikkasalaatti

 
 1½ dl kvinoaa (kuivana)
rasia mansikoita
1 kurkku
pari kourallista horsman verson lehtiä
kourallinen tuoretta minttua
oliiviöljyä
balsamicoa
villiorvokin kukkia

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Laikkaa kurkku kuutioiksi ja viipaloi mansikat.

Sekoita oliiviöljy lorauksen kanssa kurkku, mansikat, horsman lehdet ja minttu. Säästä osa mansikoita ja mintusta salaatin koristeeksi.

Koristele mansikoilla, mintulla ja orvokin kukilla. Pirskottele oliiviöljyllä ja balsamicolla.
I posted on a a strawberry salad a couple of days ago, but I really love strawberries and tink they are versatile for a wide variety of salads, so here is another version.Strawberry salad  1 ½ dl quinoa (dry)

box of strawberries

1 cucumber

a couple of handfuls of young willowherb leaves

a handful of fresh mint

olive oil

balsamic vinegar

wild violet flowersCook quinoa according to package instructions. Rinse with cold water and drain in a sieve. The cube the cucumber and slice the strawberries.


Mix cucumber, strawberries, mint leaves and willowherb with a splash of olive oil. Save part of the strawberries and mint salad for garnish.

Garnish salad with strawberries, mint and violet flowers. Sprinkle with olive oil and balsamic vinegar.


6 kommenttia :

 1. Voi näitä sun reseptejäsi! Mun on viime päivät tehnyt hurjasti mieli mansikkasalaattia ja nyt sitä on kyllä ihan pakko tehdä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loman jälkeen siirrytään taas kevyempään ruokavalioon ja mansikkasalaatti on heti tämän päivän ruokalistalla.

   Poista
 2. Onpa kaunis salaatti. Villiorvokkeja pitääkin katsella sillä silmällä, vai löytääkö niitä ylipäänsä helposti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna en muista nähneeni orvokkeja lähimaisemissa, mutta nyt niitä kasvaa runsaasti lähikalliolla. Saattaa ilmeisesti vaihdella vuosittain tai sitten olen katsellut ympärilleni tarkemmin tänä vuonna.

   Poista
 3. Ihana mansikkasalaatti, rakastan sitä keveyttä ja kesän makua! Olen joka kesä etsinyt syötäviä kukkia, mutten koskaan ole niitä mistään löytänyt :-((
  XX

  VastaaPoista
 4. Suomessa voi syödä ainakin omenan, kirsikan, orvokin, vesikrassin, horsman, ketunleivän, apilan, syreenin, ruohosipulin, kannusruohon ja kurtturuusun kukkia. Olen tutkaillut eri villiyrttikirjoja, syötävää löytyy luonnosta ja puutarhasta runsaasti. Myös yrttien kukat ovat syötäviä.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.