Mehukas granaattiomenasalaatti / A juicy pomegranate salad

 
 
  5:2-päivinä ja useimmiten muutenkin lisuke tai koko ruoan perusta on jokin salaatti. Peruna, riisi ja pasta eivät mitenkään ole meillä pannassa (ja leivästä en luovu!), mutta salaatit vain ovat niin monipuolisia, maittavia ja raikkaita. Siippakin syö niitä mielellään, hänen kanssaan ei koskaan ole ollut mitään "rehuongelmia". Vaikka taitavat muutenkin kasviksia välttävät miehet jäädä historiaan hiljalleen?

Tein uunissa maustetut broilerinrinnat ilman rasvaa ja tämän salaatin lisukkeeksi viime viikkoisen "paastopäivän" ruoaksi.

Granaattiomenasalaatti
 
1 pienehkön granaattiomenan siemenet
½ kurkku kuutioina
nippu retiisejä viipaloituna
1 dl quinoaa, keitettynä
5 viipaletta ilmakuivattua kinkkua uunissa paahdettuna
tuoretta minttua ja oreganoa
 
kastike
1 tl karkeaa Dijonsinappia
1 rl sherryviinietikkaa
2 rl sitruunamehua
 
 
Paahda kinkkuviipaleita n. 7-10 min 200 C uunissa (vahdi, etteivät kärähdä) kunnes viipaleet ovat rapeita, anna jäähtyä ja murenna siten viipaleet.

Kokoa salaatti, ripottele päälle tuoretta minttua ja oreganoa sekä kinkkumurenaa. Sekoita kastike ja kostuta salaatti sillä.
 
 
 
On 5:2 days and in most other days also we have salad as a side dish or the whole dish is based on salad . Potatoes, rice and pasta aren't banned in our kitchen (and I do not give up bread !), but the salads are just so versatile, tasty and fresh. Also Husband eats them happily. He has never had any "grass eating" problems. (Although I think there are generally nowadays less an dless men who refuse to eat salads).
 

I roasted seasoned chicken breasts in the oven without  fat and served this salad as a side dish for last week's " fast day " dinner.
 

Pomegranate salad

seeds of a smallish pomegranate seed
½ cucumber, diced
bunch of radishes, sliced
1 dl quinoa, cooked
5 slices of air-dried ham roasted in the oven
fresh mint and oregano

dressing

1 teaspoon coarse Dijon mustard
1 tbsp Jerez vinegar
2 tbsp lemon juice
 

Toast the slices of ham about 7-10 min at 200 C oven ( keep an eye on them, to avoid them from burning ) until the slices are crispy , let cool and crumble slices .Assemble the salad, sprinkle with fresh mint, oregano and crispy ham. Mix the dressing and drizzle salad with it.

4 kommenttia :

  1. Kyllä granaattiomena on monipuolinen :) Itsellä juuri kotona kaksi, jotka odottavat pääsyä johonkin annokseen....tässä voisi olla yksi vaihtoehto - kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se todella on niin moneen sopiva, niin pääruokiin, lisäkkeisiin, juomiin kuin jälkkäreihin. Aikeissa on myös toteuttaa Jenni Häyrisen Roskaruokaa-kirjasta "pizza", jossa on mm. lampaanjauhelihaa ja granaattiomenaa.

      Poista
  2. Granaattiomena on niin herkkua!! Ja sopii tosi hyvin salaatteihin. :) Itse käytän sitä paljon jogurtin ja rahkan päällä, nam nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostan yleensä mahdollisimman ison granaattiomenan ruokaa varten ja säästän siitä osan seuraavaksi aamuksi jugurtin kanssa nautittavaksi.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.