Kaupunkigrillailua / A grill party in the cityo


Olen monta kertaa kuullut omakotiasujien argumentoivan mm. kotipihan rauhassa grillailulla omakotiasumisen ihanuutta. No, myös kerrostalon pihassa, melko lähellä keskustaa voi grillailla varsin leppoisissa tunnelmissa
 
Torstaina grillasimme vieraidemme kanssa taloyhtiön yleisessä käytössä olevalla grillillä. Vain muutama naapuri kulki pihalla niiden kolmen tunnin aikana kun istuimme omassa rauhassamme suurella pihalla jalopuiden katveessa. Grillinkin saa oikeastaan aina halutessaan lainaan, sitä varaavat lisäksemme vain muutamat muut naapurit ja hekin harvakseltaan.
 
Alkuun pikagraavasin suolaliemessä lohta ja paistoin palat joka puolelta nopeasti. Tarjosin kalan ketunleipäpeston ja lähimetsästä poimimieni ketunleipien, kurtturuusun terälehtien sekä horsman ja orvokinkukkien kera. Rannasta poimin vielä ruoholaukkaa koristeeksi ja rantakiviä, joihin kirjoitin liitutalutussilla "paikkakortit".
 
Pääruoaksi grillasimme kuvepaistia eli flank steakia. Sen seuraksi grillasimme tuoretta maissia ja tein myös meloni-aprikoosisalaattia, johon tuli koristeeksi minttua ja kurtturuusun terälehtiä. Pirskottelin vielä päälle hieman inkivääri-chilietikkaa, jota olin ostanut Billnäsistä.
 
Tarkkasilmäisimmät voivat huomata, että maljakko vaihtui kesken illan. Otin ensimmäiset kuvat kattaessani pöytää. Hieman kuperapohjainen maljakko kaatui ensimmäisestä tuulenhenkäyksestä, joten vaihdoin pienen vanhan palkintopokaalin kukille.

On ihanaa, kun viimein olemme saaneet lämpimiä päiviä, jolloin ulkona voi ruokailla pihalla tai parvekkeella.

It's possible to enjoy al frescom living also when living in s a condo in Helsinki. We live only few kilometres from city center and still can enjoy quiet, relaxed night on the yard grilling & entertaining.

Last week I served quickly salted salmon with woodsorrel pesto, rose petals, woodsorrel leaves adn willowherb flowers.

Then we grilled flank steak with corn. I also made apricot water melon salad.

8 kommenttia :

 1. Olen monasti miettinyt grillaamista meidän pienkerrostalon pihalla mutta sitten se on vain jäänyt. Tässä on päiviä vielä jäljellä joten ehkä rohkaistuisin ja varaisin grillin. Sitä käytetään nimittäin todella harvakseen.

  Ihana kattaus :) Ketunleipäpesto kuulostaa mielenkiintoiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kesti useampi vuosi, ennen kuin ensimmäistä kertaa lainasimme grilliä. Grillailu on kuitenkin sen verran kivaa, että nykyisin grillaamme pihassa kaksistaan tai vieraiden kanssa useamman kerran kesässä.

   Poista
 2. Yhdessä kuvassa on sinulle tuttu astiakin...

  VastaaPoista
 3. Teillä on näyttänyt olevan tosi upea ilta! Ihanat kuvat, jälleen kerran. :) Ja kuinka kiva idea raapustaa vieraiden nimet kiviin. Laitan vinkin korvan taakse heti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappasin kivi-idean Pinterestistä. Ihan niin sileitä kiviä ei meidän rannastamme löytynyt, mutta hauskat tuli noinkin.

   Poista
 4. Kaupunkigrillailu kuulostaa kivalta, onkin oikeastaan ainoa asia mitä kaipaan Munkan vuosilta. Miten se teidän taloyhtiössä on järjestetty? Meillä ollaan tekemässä piharemppaa ensi vuonna ja tuo vaikuttaa hyvältä idealta :)

  VastaaPoista
 5. Grilli, kaasupullo ja varauslista ovat pyörävarastossa. Grillin liikuteltua pyörillä ja sen saa viedä pihoilla minne haluaa, istuinryhmätkin vaihtelevat pihalla paikkaa. Järjestely on meillä toiminut hyvin. varauksia on todella vähän asuntojen määrään nähden ja olemme aina saaneet grillin käyttöön halutessamme kun kaasu alkaa loppua tai grillissä on jotain huomautettavaa, kerromme talonmiehelle.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.