Laventelilla maustettua kevätkananpoikaa ja nektariinia / Spring chicken & nectarines with lavendel

 

 
 
 
Parvekkeen koristelaventeli toi mieleeni laventelipurkin keittiön kaapissa. Laventeli maistuu mm. jugurtin ja hunajan kanssa, mutta se maustaa hyvin myös linturuokia.
 
Kevätkananpoikaa saa Helsingissä ainakin Stockalta ja halleista.

Laventelilla maustettu kevätkananpoika
 
1 kevätkananpoika
3 rl voita
1tl kuivattua laventelia
suolaa
pippuria
 
Irroittele kananpojan nahkaa varovasti ujuttamalla sormet sen alle. Levitä voita ja laventelia nahan ja lihan väliin. Hiero nahka kevyesti suolalla ja pippurilla.
 
Paista 200 C uunissa 30 min. Valele välillä vuoan pohjalle valuneella voisulalla, jotta lihasta tulee mehevää ja nahasta rapeaa.

Paista kaksi puolitettua nektariinia lusikallisessa voita, mausta laventelilla.
 
 
 
I have a decorative  lavendel growing on my balcony that remided me of a tin of lavendel in my kitchen cupboard. Lavender tastes fantastic with yoghurt and honey, but it is also seasons poultry dishes very nicely.



Lavender flavored spring chicken



1 spring chicken

3 tablespoons butter

1 tsp dried lavender

salt

pepper



Loosen the chicken skin gently with your fingers. Spread butter and lavender between skin and  meat. Rub the skin lightly with salt and pepper.

 
Bake in oven at 200 ° C for 30 min. Baste the skin with melted butter to ensure the meat will be tender and skin crispy. 


Bake halved nectarines spoonful of butter, season with lavender.
 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.