Kesäretki antiikkimarkkinoille / A day trip to antique markets


Kesäretkikierros jatkuu; torstaina suunnattiin Fiskarsille ja Billnäsille antiikkimarkkinoille. Antiikkimarkkinat ovat kuuluneet jokakesäiseen ohjelmaani viidentoista vuoden ajan. Ainoa kerta kun olen ollut näistä kesätapahtumista pois oli joitain vuosia sitten kun matkustimme heinäkuuksi Australiaan.

Mukanamme olivat myös kummityttömme vanhempineen ja isovanhempineen. Kierros aloitettiin Fiskarsilla syömällä Sjundbyn jäätelötehtaan jätskit. Olin haaveillut ihanasta mustaherukkajäätelöstä jo viikkoja! Jos matkaatte Fiskarsille, jäätelöä myydään punaisesta pikkupuotien rivistä lähellä Butiken på landetia. Kojussa myydään myös suuremman valmistajan tuotteita, mutta suosittelen jättämään ne nyt väliin. Aika kallis jäätelöpallo oli, mutta mahtavan makuinen.

Our summer day trip tour continues; on Thursday we headed to antique markets at Fiskars and Billnäs with our goddaughter, her parents and granparents.
 
We started our tour with local Sjundby ice creams. I love their black currant ice cream.

 
Fiskarsilla emme menneet varsinaisille maksullisille antiikkimarkkinoille, vaan kiersimme messujen ulkopuolisella kentällä olevia kojuja, ennen kuin ajoimme Billnäsin antiikkimarkkinoille. Myynnissä oli mm. vanhoja proteeseja, matkalaukkuja, pelastusrenkaita, lasikupuja... mutta minä silmäilin talousvaakoja. Ihastuin tuohon taaempana näkyvään vaakaan, mutta hinta oli sen verran kova, että se jäi hankkimatta. Löysin kuitenkin hyvän toimivan vaa'an Billnäsistä.
 
There were numerous vendors selling a wide varietyof vintage and antique items. My eyes were on kitchen scales. There were many of them for sale for wide variety of prices. In the end I found one for a suitable price.
 


 Antiikkikierroksen jälkeen oli vuorossa perinteinen picnic joen rannassa. Olemme joka vuosi syöneet samassa paikassa, tänä vuonna paikalle olivat ilmestyneet puun rungoista rakennetut picnic-pöydät penkkeineen. Vaikka antiikkimarkkinoilla oli paljon väkeä, olemme saaneet lounastaa rauhallisessa paikassa aina keskenämme. Pikku hau pairit vahtivat paitsi kummityttöämme, pikku emäntäänsä myös pöydältä tippuvia suupaloja.

Antiikkimarkkinat Fiskarsilla ja Billnäsissä ovat vielä tänään ja huomenna. Myyjiä ja tavaraa oli niin paljon, että löytöjä voi varmasti tehdä loppuun asti. Hinnat vaihtelevat myyjittäin paljonkin, kannattaa kierrellä ensin hieman ja tutkia hintatasoa. Saman tapaisen tai jopa aivan samanlaisen tavaran voi saada viereisestä kojusta paljon edullisemmin. Ja kuten joka vuosi, sää hellii markkinoilla kävijöitä. Juuri nyt kylmä alkukesä tuntuu jo
kaukaiselta...

After the markets we headed to our traditional picnic place. We have had luch yearly at the same spot on a field by the river for fifteen years.

The antique markets are still on today and tomorrow. The area is very beautiful and is an excellent day trip destination.


3 kommenttia :

 1. Törmättiin sitten kuitenkin Billnäsin vilinässä :)
  Olen itse samaa mieltä ja kuten jo postailinkin niin hinnat todella vaihtelivat melkoisesti myyjien välilllä.
  Kannattaa kiertää ja katsoa rauhassa sekä tehdä vertailuja. Jossain tavaroissa hinnat tuntuvat olevan
  ihan pilvissä ja mietin ollaanko jo sellaisilla kipurajoilla, että kauppaa edes syntyy...
  Harmittaa, että jätin tuon jäätelön väliin - no, kesää on vielä jäljellä.

  VastaaPoista
 2. Fiskarsiin on aikomus tänä kesänä vielä mennä toistekin - olin siellä jo kertaalleen, mutta ei antiikkimarkkinoille. Nuo vanhat matkalaukut ovat ihania, mutta niiden hinnat ovat alkaneet kivuta hieman liian ylös - markkinoilla kuin markkinoilla;)

  VastaaPoista
 3. Hei, ihanat kuvat kertakaikkiaan ja tämä blogisi uusi ulkoasu(banneri) on todella hieno!!
  XX

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.