Viime viikolla kävimme metsässä etsimässä tatteja, mutta tulimme takaisin muutaman kanttarellin kanssa. Ne syötiin perunoiden kanssa, mutta mieleni alkoi tehdä myös kanttarellipastaa. Kodin lähellä on "torimyyjä", joka myy koko kesän ulkona marjoja, vihanneksia sekä kukkia ja näin myöhemmin kesällä myös sieniä ja juureksia. Sieltä Siippa haki eilen kanttarelleja ja minä tein nopsan pastan.
Kanttarellikastike kahdelle
½ l kanttarelleja
1 dl pekonikuutioita
1 (puna)sipuli
1½ Flora 15% ruokakermaa
2 rl Flora juoksevaa
suolaa, mustapippuria
Parmesanjuustoa
Pilko sipuli pieneksi. Kuullota sitä hetki pannulla juoksevan margariinin kanssa, lisää kanttarellit ja pekonikuutiot. Kun sienet ovat hieman pehmenneet ja pekoni kypsynyt, lisää kerma. Anna kiehahtaa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Pilko sipuli pieneksi. Kuullota sitä hetki pannulla juoksevan margariinin kanssa, lisää kanttarellit ja pekonikuutiot. Kun sienet ovat hieman pehmenneet ja pekoni kypsynyt, lisää kerma. Anna kiehahtaa. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Tarjoa keitetyn pastan ja vastaraastetun Parmesanjuuston kanssa.
Muistathan osallistua arvontaan, samassa postauksessa kerron myös mahdollisuudesta ilmaiseen kolesterolimittaukseen.
Muistathan osallistua arvontaan, samassa postauksessa kerron myös mahdollisuudesta ilmaiseen kolesterolimittaukseen.
Becel- ja Flora-tuotteet saatu blogin kautta.
Last week we went to the woods looking for ceps, but came back with a few chanterelles. They were eaten with potatoes, but I started to crave for chantarelle pasta. Near our home there is an outdoor vendor who sells the entire summerberries, vegetables, and flowers, later in the summer also mushrooms and root vegetables. From there Husband bought chanterelles and I made quick pasta.
Chanterelle sauce for two
½ l chanterelles
1 dl diced bacon
1 (red) onion
1 ½ dl Flora 15% cooking cream
2 tbsp runny Flora margarine
salt, black pepper
parmesan cheese
Chanterelle sauce for two
½ l chanterelles
1 dl diced bacon
1 (red) onion
1 ½ dl Flora 15% cooking cream
2 tbsp runny Flora margarine
salt, black pepper
parmesan cheese
Chop the onion. Sauté onion for a moment in a pan, add chanterelles and bacon. When the mushrooms are slightly softened and bacon cooked trough, add cream. Bring to boil. Add salt and pepper to taste.
Serve with boiled pasta and freshly grated Parmesan cheese.
Tulisi nyt sitä vettä, että pääsisi kanttarellimetsään! Pasta näyttää oikein herkulliselta. :P
VastaaPoistaKyllähän siellä metsässä oli aika kuivaa. Maalla ainoat kanttarellit löytyivät vähän kosteamman maapohjan metsästä, jossa on puro ja suo. Muualla oli ritisevän rutikuivaa muutamista sateista huolimatta, eikä sieniä pahemmin näkynyt.
Poista