Kirpeän makea mustaherukka on sesongin suosikkimarjojani. Olen haaveillut mustaherukkajäädykkeestä jo jonkin aikaa. Viimein marjojen kypsyttyä oli sen aika.
Joku muu varmaan tekisi jäädykkeen vähemmillä marjoilla, mutta minä pidän supermarjaisasta versiosta!
Joku muu varmaan tekisi jäädykkeen vähemmillä marjoilla, mutta minä pidän supermarjaisasta versiosta!
Mustaherukkajäädyke
1½ l mustaherukoita
2 dl sokeria
1 prk Flora vanillaa
½ l turkkilaista jugurttia
Soseuta mustaherukat sokerin kanssa. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita turkkilainen jugurtti vaniljavaahdoin joukkoon. Lisää mustaherukkasose.
Tarvittaessa lisää sokeria maun mukaan, itse pidän kirpeämmästä marjojen mausta.
Vuoraa pitkulainen vuoka talouskelmulla, kaada jäädykemassa vuokaan.
Jäädytä pakastimessa n 3 h. Anna jäädykkeen pehmetä 15-20 min ennen tarjoilua.
Black currant is, besides raspberry, my favorite berry of late July/early August. I've dreamed of black currant semifreddo for some timealready. Finally, the berries had ripened. It was time to make black currant semifreddo.
Black currant semifreddo
1 ½ l black currants
2 dl sugar
1 can Flora Vanilla
½ l Turkish yoghurt
Puree the blackberries with sugar. Whip Flora Vanilla Whip. Stir in Turkish yoghurt. Add pureed blackberries.
If necessary, add sugar to taste, I prefer less sweet taste.
Line oblong casserole with plastic cling wrap, pour semifreddo paste in dish.
Freeze freezer for 3 h. Allow semifreddo to soften 15-20 min before serving.
Onpa ihanan näköistä! Itse en oikein meinaa osaa käyttää viinimarjoja muuhun kuin peruspiirakkaan, täytyypä painaa mieleen tämä jäädyke-ohje! Semifreddot kyllä kuuluu ehdottomasti omiin jälkkärisuosikkeihin, kun ne on niin helposti muunneltavissa!
VastaaPoistaTätä reseptia pitääkin kokeilla.Olen kerännyt viinimarjoja puuron ja rahkojen joukkoon,joten tä resepti tuli ku tilauksesta.
VastaaPoistaBlogini osoite on nyt muuttunut.Olisin tosi onnellinen jos päättäisit myös lukea sitä :)
http://mygorgeousdreams.blogspot.fi/