Libanonilainen lammaspizza / Lebanese lamb pizza

 


 
Olin keväällä Liemessä-bloggaajan Jenni Häyrisen keittokirjan Katukeittiö - parempaa roskaruokaa julkkareissa. Kirjaa siellä selaillessani jäin ensimmäisenä lukemaan libanonilaisen lammaspizzan ohjetta. Jugurttipizzapohja, lampaanjauheliha, granaattiomenat ja rakastamin turkkilainen jugurtti yhdessä kuulostivat herkulliselta yhdistelmältä.
 

Granaattiomenaa taisin maistaa ensi kerran vasta seitsemän vuotta sitten Lontoossa. Juomassani Pimms-versiossa oli minulle eksoottista granaattiomenaa, niitä ei siihen aikaan ollut samaan tapaan Helsingissä saatavissa kuin nykyään. Ilahduinkin nähdessäni lontoolaisessa ruokakaupassa tuoreita granaattiomenan siemeniä muovirasiassa. Niitä hankittiin kotiin viemisiksi.

Sittemmin ihan lähikaupoistakin on löytynyt granaattiomenaa. Ne täytyy tosin kuoria itse.

Kului kuitenkin tovi keväästä, ennen kuin toteutin jugurttipizzan reseptin. Heinäkuussa resepti muistui yht'äkkiä mieleeni ja sitten olikin kiireen vilkkaa lähdettävä ostamaan granaattiomenaa sieltä lähikaupasta. Lammasta oli pakkasessa ja turkkilaista jugurttiakin löytyy miltei aina jääkaapista. Lehtipersiljan unohdin ostaa, mutta korvasin sen parvekelaatikossa kasvavalla basilikalla.
 
Resepti on neljälle
 
Jogurttipizzapohja:

 300 g turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
0,5 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
vehnäjauhoja alustamiseen
 
Sekoita yleiskoneella tai käsin kaikki ainekset sekaisin. Muotoile jauhojen avulla palloksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Kaulitse ohuiksi pizzapohjiksi (jauhoja tähän tarvitaan aika lailla!) ja muotoile pizzapohjat jauhotetulla alustalla. Rapeimman pizzapohjan saat esilämmittämällä kivialustan tai uunipellin 220 asteessa. Paista jogurttipizzapohjaan leivottua pizzapohjaa alalämmöllä vähän normaalia kauemmin eli noin 10-15 minuuttia.
 
Libanonilainen lammaspizza

 jugurttipizzapohja

 400 g lampaan jauhelihaa
2 mietoa chilipalkoa
3 rkl tomaattipyreetä
3 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
2 tomaattia
2 tl savustettua paprikajauhetta
ripaus maustepippuria
suolaa
pippuria
tuoretta lehtipersiljaa
öljyä paistamiseen
 
tarjoiluun

 tuoretta lehtipersiljaa
turkkilaista jogurttia
1 granaattiomena
 
Kuullota pannulla öljyssä pienitty valkosipuli, punasipuli ja chili. Lisää lampaan jauheliha ja mausta. Lisää lopuksi tomaatit kuutioina ja lehtipersilja. Levitä lampaan jauheliha pizzapohjien päälle. Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia ja vielä 2 minuuttia grillivastuksella ylätasolla.
Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja granaattiomenan siementen kanssa.



I noted recipe of Lebanese lamb pizza already at Jenni Häyrinen's cookbook release party when browsing the pages for the first time. Yoghurt pizza base, sheep meat, pomegranate seeds and Turkish yoghurt together sounded delicious.

However, it took a while before I carried out the recipe. In July, recipe came to my mind , I had to rush to buy a pomegranate. Minced lamb andTurkish yoghurt we already had. I forgot to buy parsley, but replaced it with basil gowing in balcony box growing .





Recipe is for four people


Yoghurt pizza base



  300 g  Turkish yoghurt
  2 eggs
  0,5 teaspoon of salt
  6 dl wheat flour
  wheat flour for kneading





Mix in machine or by hand all the ingredients. Shape the flour to
a ball, wrap in cling film and place in the fridge for 30 minutes. Roll to thin pizza bases on a floured surface. Preheat a stone tray or baking sheet in 220 degrees oven. Bake the pizza on a little longer than usual, or about 10-15 minutes.





Lebanese lamb pizza



A yoghurt pizza base



  400 g lamb mince
  2 mild chili
  3 tablespoons tomato paste
  3 garlic cloves
  1 red onion
  2 tomatoes
  2 tsp smoked paprika
  pinch of allspice
  salt
  pepper
  fresh flat leaf parsley
  oil for frying




for serving


  fresh flat leaf parsley
  Turkish yogurt
  1 pomegranate




Sauté minced garlic in a pan with red onion and chilli. Add lamb mince and season to taste. Finally, add the diced tomatoes and parsley. Spread the minced lamb on pizza bases. Bake at 220 degrees for about 10 minutes and a further 2 minutes under grill on the upper level.
  Serve with Turkish yoghurt and pomegranate seeds.
 
 


2 kommenttia :

  1. Vau, kuullostaa mielenkiintoiselta pizzalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku on todella hyvä; lampaan täyteläisyys yhdistyy kivasti jugurtin raikkauteen ja granaattiomenan kirpeähköön makeuteen.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.