Ilmojen viilennyttyä tulee taas syötyä enemmän keittoja.
5:2-paastopäiviin ne sopivat erittäin hyvin. Viime viikolla mietin, mitä illalla söisimme, kun mieleeni tuli jokin aasialaistyylinen keitto. Katselin Pinterestistä muutamia kuvia ennen töistä lähtöä ja kehittelin mielessäni keittoreseptiä, ruokakaupassa keräilin koriin tomaattimurskaa, porkkanoita, korianteria ja broileria. Muut ainekset kotoa löytyivätkin.
Myöhäisenä arki-iltana en ryhtynyt tekemään currytahnaa alusta asti (ja harvemmin teenkään sitä itse vaan luotan etnisistä kaupoista ostamieni tahnojen makuun), otin jääkaapista valmista keltaista currya.
Kutakuinkin tällaiset keiton ainekset olivat kahdelle.
Aasialaistyyppinen 5:2-keitto
2 broilerin rintaleikettä viipaloituna
1 rl keltaista currytahnaa (tai muuta currytahnaa, määrä maun mukaan)
1 valkosipulin kynsi
1 tl murskattuja korianterin siemeniä
1 tl schiracha-chilikastiketta
1 tl soijakastiketta
1 purkki/400 g tomaattimurskaa
0,5 l kanalientä
½ dl kookosmaitoa
50 g lasinuudeleita
1 porkkana suikaloituna
kourallinen tuoretta korianteria
limeviipaleita
Ruskista broilerin leikkeet kevyesti kattilassa (pienessä öljytilkassa, jos ottaa kiinni pohjaan). Lisää currytahna, mausteet ja valkosipuli. Kääntele muutama minuutti keskilämmöllä. Lisää tomaattimurska, soijakastike ja kanaliemi. Anna hautua keskilämmöllä 15min. Lisää kookosmaito ja nuudelit, anna hautua hetki niin että nuudelit pehmenevät.
Kookosmaitoa harvemmin kaadan koko purkillista ruokaan, vaan pakastan jääpalamuotissa loput. Kookosmaitokuutioita on helppo heittää ruoan sekaan antamaan vähän makua.
Tarjoile korianterin, porkkanasuikaleiden ja limen kera.
Now when weather is turning cold, I am craving for soups.
Last week, when thinking what to eat in the evening of a 5:2 day, I thought of an Asian style soup. I looked at Pinterest a few pictures before leaving from work, and developed in my mind a soup recipe. In the grocery store, I collected in my basket a can of crushed tomatoes, carrots, cilantro and chicken breasts. Other ingredients I had at home.
Asian inspired 5:2 soup for two
2 chicken breasts, sliced
1 tablespoon curry paste yellow (or other curry paste)
1 garlic clove
1 teaspoon crushed coriander seeds
1 teaspoon Schiracha chili sauce
1 teaspoon soy sauce
1 can / 400 g tomatoes, chopped
0,5 liters chicken stock
½ dl coconut milk
50 g of glass noodles
1 carrot in strips
a handful of fresh coriander
lime slices
Brown the chicken lightly in a saucepan clips (in a drop of oil if necessary). Add curry paste, spices and garlic. Let simmer few minutes on medium heat. Add the crushed tomatoes, soy sauce and chicken broth. Let it simmer on medium heat 15 min. Add the coconut milk and noodles, simmer for a moment so that the noodles soften.
Serve with fresh cilantro, sliced carrot and lime wedges.
Lumo ihana keitto. <3 Tämä lähtee kokeiluun, ollaan tietenkin hulluina aasialaiseen ruokaan. Ja kuvat napakymppi, upeita. <3
VastaaPoistaKaunista ja maukasta keskiviikkoa!
Keitto oli hyvää omasta mielestänikin. Sopivasti potkua ja täyttikin mukavasti.
PoistaKuulostaa ja näyttää niin herkulliselta ja lämmittävältä keitolta, että ruokahalu herää, vaikka kello on vasta yhdeksän aamulla:)
VastaaPoistaKesällä ei pahemmin tule keittoja syötyä, mutta kun päivät lyhenevät ja ilmat viilenevät, keitto on ruokalistalla vähintään kerran viikossa.
Poista