Ceviche, mangosalsa ja guacamole * Ceviche with mangosalsa and guacamole




 
Kun selasin blogia taaksepäin, huomasin, että kokkailu jäi välillä vähän vähemmälle blogissa viime aikoina. Joulun jälkeen olimme matkoilla, sieltä olen kyllä postaillut ihanista Japanin ruoista. Ruokaa olen tietysti laittanut päivittäin matkan jälkeen, mutta usein olen joko tyytynyt vanhojen suosikkien tai ei-niin-fotogeenisten annosten tekoon tai sitten en vain ole jaksanut viritellä "studiota" arki-iltoina.
 
Pian matkalta kotiuduttuamme teimme cevicheä guacamolen ja mangosalsan kera. Reissussa tuli tietysti syötyä runsasti sushia ja sashimia, mutta raaka kala maistui matkan jälkeenkin.
 
 
Ceviche
 
200 g siikaa sormenpään kokoisina kuutioina
200 g lohta sormenpään kokoisina kuutioina
1 dl limettimehua
1 punasipuli silputtuna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
½ punainen chili hienonnettuna
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
 
Yhdistä kalat ja limettimehu sekä suola. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran. Lisä muut ainekset, sekoita varovasti. Tarjoa tortillasipsien kanssa.
 
Mangosalsa
 
1 syöntikypsä mango sormenpään kokoisina kuutioina
½ limen mehu
1 varhaissipulin varsi
1 dl silputtua korianteria
2 rkl makeaa chilikastiketta
 
Sekoita mango ja limemehu, lisää muuta ainekset. Tarjoa.


Guacamole
 
2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
¼ tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1 tl shirachaa
korianteria


Tällä kertaa en halunnut guacamolesta ihan sileää, joten kuutioin tomaatin ja avokadon pieneksi.
 
  Kalttaa tomaatit, tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa. Kuutioi tomaatit
 
 Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja kuutioi.
 
 Tarjoa guacamole cevichen kera.
 
 
 
When I looked through few weeks back in the blog, I noticed that I haven't posted much about cooking in the past weeks. After Christmas we were traveling and I have posted abt. wonderful Japanese food.
 
Of course I have been cooking daily from scratch since we got back, but have prepared either the old favorites, or the not-so-fotogenic dishes or then I just could not manage to launch "my studio" on weekday evenings.

Anyhow, this  dinner of 
ceviche with mango salsa and guacamole I prepared shortly after we got back from Japan. There we had eaten almost daily sushi and sashimi, but still craved for raw fish.
 
 
 Ceviche


200 g white fish in fingertip size cubes
200 g salmon in fingertip size cubes
1 dl lime juice
1 red onion, chopped
1 pot of coriander, finely chopped
½ red chili, finely chopped
½ dl olive oil
1 teaspoon salt



Combine the fish with lime juice and salt. Refrigerate for an hour. Stir in gently the other ingredients. Serve with tortilla chips.



Mango salsa


1 ripe mango  in fingertip size cubes
juice of ½ lime
1 spring onion stalk
1 dl chopped coriander
2 tablespoons sweet chilli sauce



Mix the mango and lime juice, add the other ingredients. Serve.



Guacamole


2 ripe avocados
  1-2 tomatoes
  half an onion
  1-2 cloves of garlic
¼ teaspoon salt
1 tablespoon lemon juice
1 teaspoon shiracha
coriander



This time I did not want make guacamole too smooth, so just diced tomatoes and avocado.


To peel the tomatoes, cut a cross on both ends and dip them in boiling water. Dice peeled tomatoes


  Halve the avocados and remove the stones. Scoop out the flesh with a spoon
and dice.


  Serve guacamole with ceviche.
 

 

5 kommenttia :

  1. Varsinkin mangosalsa näyttää ihan mielettömän hyvältä! Täytyy testata! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mangosalsaa vähän eri versioina meillä on aina silloin tällöin. Toimii hyvin myös paistetun lohen ja broilerin kanssa.

      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Nyt kyllä hieman jäytää että päivän menu on siskonmakkarakeitto. ;)

    Herkullista viikonloppua LUMO <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia! Herkullinen siitä on tulossakin, olemme menossa ystävien luo, minä tein leivän ja nutellajuustokakkua jälkkäriksi ja isäntäväki hoitaa jotain ihanaa alku- ja pääruoaksi. Kuulin huhuja ainakin italialaisesta antipastosta...

      Poista
  3. Ihania reseptejä! Valmistin viikko sitten ekan kerran itse guacamolea ja jäin miettimään, miksen aikaisemmin ole itse sitä valmistanut vaan ostanut purkkitavarana... jatkossa tulen tekemään sen itse niin helppo ja vaivaton guacamole oli tehdä ja maku tietysti aivan loistava!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.