Raikas sakecocktail * A fresh sake cocktail

Ostin tokiolaisesta kulmakaupasta viimeisenä iltana tetrasaken, vajaan parin desin tetrassa oli jopa pilli! Ilmeisesti kätevä vaikka puistopicnicille kunhan Tokiossakin ilmat lämpenevät. Ostimme lentokentältä myös ison pullon sakea, jota aiomme tarjoilla ruoan kanssa. Tetrasakesta teimme cocktailit sekoittamalla sitä verigreippimehuun. Jos käyttämäsi sake on kovin kuivaa, juomaa voi makeuttaa tilkalla agave- tai sokerisiirappia.
 
 
8 cl sakea
½ verigreipin mehu
1 cm pala inkivääriä silputtuna
jäitä

Ravista sake, greippimehu ja inkiväärisilppu jäiden kanssa. Siivilöi lasiin.
 

I bought from a bodega in Tokyo a tetrapak of sake with straw and all!
 
As we bought also a big bottle of sake at the airport to be served with Japanese dinner, tetrasake was used for a cocktail.
 
8 cl sake
juice of ½ ruby grapefruit
1 cm piece of ginger, cut i nsmall pieces
ice
 
Shake sake, juicea and ginger with ice. Strain in a glass and serve.

2 kommenttia :

  1. Mielenkiintoinen drinkki. Saken ystävä en ihan pelkästään ole, mutta drinkissä kaikki muut maut lemppareita, joten. Nams. <3

    VastaaPoista
  2. Noora H. täällä Noora & Noora -blogista. Olit kommentoinut New York -postausta, jonka vahingossa julkaisin keskeneräisenä. Jouduin vetämään postauksen blogista pois muutamia muokkauksia varten, mutta älä huoli, kommenttisi on edelleen meilissä tallella ja kopioin sen julkaistun postauksen loppuun, jollei se muuten näy. Ajattelin, että on reilua tulla selittämään, minne postaus ja kommentti katosivat:)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.