Pipo päässä / Beanie days

Aiemmin inhosin pipoja, ne tuntuivat ahdistavilta ja latistivat hiukset.

Viime vuosina olen kuitenkin hankkinut laadukkaampia pipoja, jotka tuntuvat päässä  mukavammalta ja näyttävätkin paremmalta. Hiuksetkaan eivät latistu tai sähköisty kuten tekokuitupipoissa. Vaikka Helsingin talvi on ollut melko lauha, pitävät kolean tuuliset säät huolen siitä, että päänsä haluaa suojata. Lämpöhän haihtuu pään kautta tehokkaasti, mukava pipo päässä tuntuu kokonaisvaltaisesti lämpimämmältä. Piponi ovat neturaalin sävyisiä. Kaulahuiveilla voin halutessani tuoda väriä asuun, vaikka niissäkin suosin pääosin aika hillittyjä sävyjä.
Pipot eivät pahemmin kulu, joten välillä tuuleteltuna ja kerran, pari talvessa hellävaraisesti käsinpesuohjelmassa pestynä ne säilyvät vuosikausia hyvinä. Uhmakkaasti olen pessyt yksivärisiä kashmirpipoja ja -kaulahuiveja kemiallinen pesu-merkinnöistä huolimatta villapesuaineella pesupussissa pesukoneen käsinpesuohjelmassa, joka on oikeaa käsinpesua hellävaraisempi. Kuivumisen jälkeen ovat olleet kuin uusia. Silti, tämä ei ole kehotus tai suositus pestä vastoin tuotteen pesuohjeita. Teette sen omalla vastuullanne!

In the past I used to dislike beanies, they felt uncomfortable and hair flattening.
In the recent years I have purchased beanies made in quality fibers and learned to use & like them. I rather keep stylishly warm with beanie than freeze with winter wind tossled hair! Five neutral beanies keep me warm all winter long (and winter is long in Finland, believe me!)
I usually wash in washing machine's hand wash program in wash bag  with wool wash, even if the cashmere beanies and scarves that are labeled as dry cleanable only and they come out perfect. But if you follow my example and the result is not good, don't blame me...

Kashmirpipo ribneulosta Milanosta viiden vuoden takaa.
Cashmere beanie from Milan, bought five years ago.


Balmuirin lämpimänpehmeät Helsinki-pipo ja -huivi. Tulivat todella tarpeeseen jäätävän kylmässä Kiotossa tammikuussa.
Super soft Balmuir Helsinki cashmere beanie and scarf.


Syksyllä ostettu kashmirpipo Cosilta harmaana. Samainen pipo minulla on myös mustana. Huivi Balmuir.
Cos cashmere beanie in charcoal, bought this fall. I have the same beanie also in black.

Talvikelien kurittamiin, kuivan sisäilman sähköistämiin ja pipojen latistamiin hiuksiin apua saa Cutrinin talvikauden uutuudesta, Winterism-sarjasta*.


*tuotteet saatu testiin blogin kautta
*received for testing trough blog

8 kommenttia :

 1. Sulle sopii pipot! Ja just niin yhdistellen huivin kanssa toimii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipot näyttävät päässäni paremmilta nyt kun kasvot ovat kavenneet.

   Poista
 2. Ihania pipokuvia Lumo ja sinulle tosiaan sopii pipot loistavasti. Tuo ylin kuva on taianomainen, valo, huulikiilto, meikki, olet todella kaunis.

  Aurinkoista torstaita. <3

  VastaaPoista
 3. Kivan näköisiä pipoja. Minä ostin Irlannista elokuussa kauniin valkoisen villapipon. Ajatuksella "kai mä nyt joskus tätä pidän" vaan kappas kun on luonnonkuitua niin sitä on tullut pidettyä päässä useammin. Toki vaan kun sää sitä vaatii, niin ihastunut en vielä pipoihin muuten ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen toki lämpimämpiä säitä kun pipot voi pakata kaappiin, mutta kylmillä keleillä vedän nykyisin pipon päähän ihan suosiolla.

   Poista
 4. Pipo on kivoja vaikka vähän siinä kyllä tukka läsähtää mutta asetan oman mukavuuden ja lämmön tunteen em. edelle :) pipot pukee sua!

  VastaaPoista
 5. Inhoan palelemista, pipo päässä ilmekin on aurinkoisemi kuin kylmissään kärvistellessä.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.