Loma-arkea * Everyday life on vacation

 
 

 
Siippa lähti Keski-Suomeen keikalle loppuviikoksi vähän avoimella aikataululla, mutta pääsikin onneksi jo perjantai-iltana kotiin aiemmin arvioidun sunnuntain sijaan. Vähän jo ehdimmekin jännätä ehtiikö hän kotiin montaakaan tuntia ennen lentokentälle suuntaamista varhain maanantaiaamuna, jos keikka olisi venynyt sunnuntailtaan asti.
 
Torstaina olin ystävien kanssa Birgitassa syömässä. Kamerasta loppui akku heti alkumetreillä ja minä, jolla on AINA vara-akku mukana, jouduin toteamaankin vara-akkujen olevan kotona. Notkeasta kummitytöstäni ehdin saada pari kuvaa. Lautaselleni ei päätynyt kuvan mustikkapiirakkaa, vaan maukas lohisalaatti ja porkkanakakkupala.
 
 
On Thudsday I went for a lunch on a seaside cafe with two friends and their kids. I ALWAYS carry extra battery with me, but this time I had left spare battery home and of course the battery in my camera died after few shots. Fortunately I got few photos of my flexible goddaughter.
 
 
 
 
 
 

Loppupäivä meni siivotessa ja  tulevan viikon reissua varten pyykkäillessä. Lemppari t-paidassani oli kurpitsaöljyä, kellastuneessa pellava-aamutakissa mysteeritahra ja New Yorkin Fishs Eddiestä ostettu keittiöpyyhe oli muuten vain tolkuttoman likainen. Olikohan joku pyyhkinyt sillä pöytää?
 
Kokeilin testiin saamiani erilaisia Vanish-tuotteita* tahroihin. Muut tahrat lähtivät hyvin ja valkoinen sävy kirkastui, jopa luvattoman likainen pyyhe tuli koneesta tahrattomana! Kurpitsaöljytahra piti käsitellä ja pestä kahteen kertaan, mutta tahra kuitenkin lopulta lähti. Olin jo mielessäni valmistautunut heittämään paidan pois kun olin varma, ettei tumman, paksun öljyn jättämä rasvaläikkä lähde millään keinolla. Nyt paita on kirkkaan valkoisena päällä tätä postausta kirjoittaessani. Mieleisin Vanishin tuotteista oli nestemäinen tahranpoistoaine. Iso pullo tosin oli täytenä jotenkin hankala käteeni ja se lipesi kädestäni lattialle, onneksi olin juuri saanut ruuvattua korkin kiinni.
  
Lopuksi pesin lakanat, ne on ihana kuivata ulkona. Onnistuin jopa vielä hakemaan ne kuivina sisään juuri ennen sadetta. Koetan saada lakanat kuivumaan mahdollisimman suorina ja taittelen ne siististi kaappiin, mutta en koskaan mankeloi tai silitä niitä. Elämä on mielestäni liian lyhyt siihen. Mites teillä muilla, nukutteko ihan sileissä lakanoissa vai kelpaako hieman ryppyisemmätkin?
 
The rest of the day I did laundry and cleaned.
 
I had got Vanish* stain removers for test and was happy that they worked well. I was already sure my favorite white t-shirt was ruined by pumpkin oil stain, but after two treatments it was out!
 
I   also washed sheet and dried them outdoors. Love the fresh scent of air dryed sheets!
 
 
 
Torstai-iltana tuli lueskelua myöhään, joten perjantaiaamukin venyi myöhäisemmäksi. Lomalla aikatauluilla ei kuitenkaan ole niin väliä. Tein aamiaiseksi pannulla paahdettua juustoleipää, jonka väliin tuli rogan josh-mausteseoksella maustettua avokadoa sekä jugurttia, edellisenä päivänä poimittuja metsämansikoita, itse tehtyä mysliä ja syötäviä ruusun terälehtiä.
 
 
On Thursday night I did read until late and woke up late on Friday. For breakfast I made  a grilled cheese sandwich with avocado and yoghurt, granola, wild strawberries and edible rose petals.
 
 
 
 
 
Toukokuussa parvekkeelle istuttamani kukat ovat kasvaneet valtavasti ja parveke alkaakin muistuttamaan viidakkoa! Olisi vain lämpimiä iltoja, että parvekkeella tulisi istuttua enemmän.
 
 Flowers I potted in May in our balcony have grown high.
 
 

 
Perjantai-iltana lähdimme ystävien kanssa ulos. Hellevaatteita ei pahemmin ole päässyt käyttämään, kesäisempää pukeutumista on edustanut valkoinen puuvilla-pellavablazer, joka on ollutkin ahkerassa käytössä.
 
Ranteeseen laitoin vanhoja hopeisia rannekoruja, joita olen aikoinani ostanut Yhdysvalloista ja Italiasta.
 
Lomaan on tähän mennessä kuulunut siis niin kotoilua kuin ulkona syömistä. Seuraavat kuulumiset tulevatkin kauempaa kuin ihan kotikulmilta.
 
 
*Tuotteet saatu testiin blogin kautta.
 
 
 
On Friday night we went out with friends. Weather has been quite cool this summer, so many summer clothes have been practically unused. This white linen cotton blazer gaved some summer wibe in my outfit. Sterling bracelets I have bought from US and Italy over the years.
 
 
My vacation this far has been a mix of relaxed home days and breakfasts/lunhes/dinners outin Helsinki. Next post will come from further away than my home town.
 
 
*Products received for test
 
3 kommenttia :

 1. Kauhea tunnustaa mutta ei mankeloida eikä silitetä lakanoita täälläkään. Isoäiti varmaan kääntyy haudassaan kuullessaan mitä juuri tunnustin. Aiemmin olin niin viitseliäs, että menin lakanoiden kanssa aina vanhempieni luokse ja mankeloin siellä kun heillä on ihan oma mankeli mutta aika ei vain riitä.

  Pyykit on ihana kuivattaa ulkona, mutta pahimpana siitepöly aikana tällaisen allergikon kuten minä on hyvä välttää sitä.

  Ihana paita sinulla kuvassa!

  VastaaPoista
 2. Ei mankeloida eikä silitetä täälläkään. Suoraan kuivausrummusta vaan sänkyyn. Olen kyllä sitä mieltä, että varsinkin pellavasta tulee ihana kuivausrummussa.

  VastaaPoista
 3. Joskus mankeloidaan - useimmiten ei. Minua eivät pienet rypyt haittaa lainkaan;)
  Sitä harmittelen, että en pysty ulkona kuivaamaan lakanoita siitepölyallergian takia - toisaalta kissaperheessä kuivausrumpu on välttämätön;)
  Ihanaa lomaa siellä jossakin <3

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.