Kepeät lomaruoat ovat nyt trendikkäitä, niitä on nyt useammassakin uudessa keittokirjassa. Muutama viikko sitten julkaistiin Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Lomaruokaa-kirja.
Kirjailijat kertoivat halunneensa tehdä helposti mukaan otettavan näppärän kokoisen keittokirjan, jota voi kuljettaa vaikka mökille tai jopa ulkomaan vuokrahuvilalle mukaan.
Juuri kesälomakauden kynnyksellä ilmestyneestä kirjasta löytyy yksinkertaisia, maukkaita reseptejä, jotka syntyvät vähällä vaivalla.
Kirjasta tulee varmasti testattua muitakin reseptejä kesälomalla, mutta ensimmäisenä testiin pääsi mehevä aprikoosikakku.
Aprikoosikakku
5 pientä kananmunaa
3dl sokeria
5,25 dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl kanelia
100g voita sulatettuna
6 kypsää aprikoosia lohkoina
100 g maitosuklaata rouhittuna
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, Yhdistä muna-sokerivaahto, sulatettu voi ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele lopuksi joukkoon aprikoosilohkot ja rouhittu suklaa. Kaada taikinaa voideltuun kakkuvuokaan (veroisuus 1,5 l) ja paista 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku vuoassa, kumoa ja leikkaa sitten viipaleiksi. Tarjoile kakun kanssa kermavaahtoa tai jäätelöä. Viimeistele kaneliripauksella.
Reseptissä kehotettiin ripottelemaan kanelia tarjoillessa kakun päälle, mutta sen sijaan ripottelin kakkupalan päälle laventelia, joka sopii loistavasti aprikoosin kanssa yhteen.
Kakkua tarjosin mascarponen kera.
Easy vacation food cookbooks are now in trend, they are now in focus in several new cookbook.s A few weeks ago Teresa Välimäki's and Johanna Lindholm's cookbook was released.Writers told they had intended to make the book small in size, so it's easy to bring to summer cabins and on holiday destinations.The book published just before the summer vacation period is full of simple, tasty recipes that can be created with minimal effort.
Also other recipes in the book will definitely be tested during summer vacation, but first I tested delicious apricot cake.
Easy vacation food cookbooks are now in trend, they are now in focus in several new cookbook.s A few weeks ago Teresa Välimäki's and Johanna Lindholm's cookbook was released.Writers told they had intended to make the book small in size, so it's easy to bring to summer cabins and on holiday destinations.The book published just before the summer vacation period is full of simple, tasty recipes that can be created with minimal effort.
Also other recipes in the book will definitely be tested during summer vacation, but first I tested delicious apricot cake.
Apricot cake
5 small eggs
3 dl sugar
5.25 dl wheat flour
3 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
100g butter, melted
6 ripe apricots, cubed
100 g milk chocolate
Beat the eggs and sugar. Mix the dry ingredients together, mix to the egg-sugar foam, melted butter and flour mixture. Mix to a smooth dough. Finally mix in aprciot cubes and crushed chocolate. Pour the dough in a greased cake tin (1.5 l) and bake in 180-degree oven for approx. 40 minutes. Try if it is done with a stick. When the dough no longer sticks to the stick, the cake is baked trough. Cool the cake in the tin, unmold and then cut into slices. Serve the cake with whipped cream or ice cream. Garmish with a pinch of cinnamon.
Instead of cinnamon I sprinkled cake with lavender, which matches apricot beautifully and served caked with mascarpone
Oon raatanut tänään kuopuksen huoneen kimpussa koko pvn ja nyt on fiilis, että haluaisin palkita itseni jollain hyvällä leivoksella. Ai että ihanalta näyttää Lumo. <3 Ihania lomapäiviä <3
VastaaPoistaKakku oli todella hyvää, kyllä palalla voi silloin tällöin palkita itseään.
PoistaMinulla on hankintalistalla taas vaikka kuinka monta keittokirjaa, tämä on yksi niistä… Rakastan selailla niitä iltaisin.
VastaaPoistaIhanaa lomaa!
Kirja on kiva, paljon hyviä ohjeita ja kesäistä fiilistä. Aurinkoista päivää!
Poista