Barcelonan koirat | Barcelona dogs

 
 
 
 
 
Monet matkailijat tallentavat huolellisesti kameroillaan nähtävyydet edestä ja takaa. Toki minäkin otan kohdalle osuvista nähtävyyksistä kuvan tai kaksi, mutta suuri osa kuvistani on yksityiskohtia kohteesta (ovia, ovenkolkuttimia, istutuksia, kylttejä...), ruokafanaatikkona kuvaan tietysti myös matkalla syömiäni annoksia, leipomoiden ikkunoita, ruokahallien  ja -torien antimia. Ja sitten kuvaan eläimiä. Lähinnä koiria, mutta matkan varrelle osuneet kissat, hevoset, lehmät ja vuohet ovat vuosien varrella myös päässeet kuviin.
 
Barcelona ei tehnyt poikkeusta. Koiria tuli sielläkin kuvattua. Espanjastahan tuodaan paljon löytökoiria, Barcelonassa emme kuitenkaan hylättyjä koiria nähneet. Ilokseni koirat olivat hyvinvoivan näköisiä, kaikilla oli pannat kaulassa ja omistajat näköpiirissä, vaikka suurin osa koirista kulkikin vapaana. Liikuttavin näkymä oli vanha noutaja, joka makoili ilmeisesti omistajansa kaupan edessä. Ohi kulki eläkeläispariskunta oman koiransa kanssa. He pysähtyivät tervehtimään ilmeisen tuttua noutajaa, silittelivät sitä ja rouva löyhytteli vielä viuhkallaan, jotta ikääntyneellä koiralla olisi mukavampi olla paahtavassa helteessä.
 
Yksi kissakin nähtiin, Kuvan nappasin pari sekuntia sen jälkeen kun kissalla oli ollut yllättävä ja ilmeisen hämmentävä kohtaaminen mäyräkoiran kanssa.
 
 
Many travellers take dozens of photos of main sights. Of course I also capture them when passing by, but my travel photos are mainly about details (doors, door knobs, flowers, decorations, signs...) and of course of food. But I also always take photos of animals I see.


Barcelona trip wasn't any exception.To my delight we did not see any stray dogs despite the fact that there are lots of abandoned dogs in Spain, but all the dogs we saw were accompaied by owners and they seemed to be well kept and happy.
 

Why does the cat seem so astonihed? It had just two seconds earlier met a dachshund.

6 kommenttia :

 1. Ihana koirakuvien sarja :) Itsekin koiraihmisen tarkkailen aina koiria reissuilla ja nappaan myös kuvia joskus kun hyviä ilmeitä ja tilanteita tulee eteen. Luulen, että Barcelonasta on katukoirat siivottu pois juuri turistien takia. Ihana tuo auringossa puolittain torkkua dalmatialainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästelin, kun en yhtään kulkukoiran näköistä nähnyt edes kauempana keskustasta. Kuulin kyllä ohimennen, kuinka eräs paikallinen mies kertoi englanniksi kuinka espanjalaisilla on tapana antaa pentuja lahjaksi ja kun ne kasvavat, uudet omistajat hylkäävät ne! Hänkin piti tapaa pöyristyttävänä.

   Poista
 2. Toinen koirakuvaaja täällä moi! :D Vuosien varrella on tullut kuvattua koiria ja muita eläimiä kymmenissä maissa. Aivan ihastuttavia nämä sinun kuvasi ja tuo kertomus vanhasta noutajasta oli hellyyttävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että meitä koirakuvaajia on muitakin. Joskus omistajat ovat hämmästyneitä kun kuvaan heidän koiriaan. Tosin useimmiten kuvaan pitkällä putkella vähän kauempaa eikä kukaan huomaa mitään, ei edes koira.

   Poista
 3. Ihania karvakuonoja olet kuvannut! Mietin ennen tekstin lukemista, että onneksi kaikilla on pannat ja ovat hyväkuntoisia "kotikoiria". Jos voisin, lähtisin pelastamaan kaikki maailman katukoirat. Ja muutkin eläimet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikki koirat, joita näimme olivat varsin hyvinvoivan näköisiä ja kaikilla oli pannat. Kulkukoirat surettavat aina.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.