Hullaannun välillä joihinkin ruoka-aineksiin niin että syön niitä useita kertoja viikossa. Hullaantumisen kohteeksi ovat joutuneet mm. avokado, sitruuna, mango, ruusun terälehdet, mansikat kuin munakoisotkin. Onko teillä ollut tällaisia kausia, jolloin yhtä raaka-ainetta tuntuu aina löytyvän lautaselta?
ällä hetkellä lisäilen punasipulia miltei ruokaan kuin ruokaan, etenkin marinoituna; lohen, broilerin, lihan ja kasvisten kera sekä salaatteihin, joihin lurautan marinadia vinaigreteksi. Marinointi poistaa sipulin mahdollista kitkeryyttä.
Teen yleensä purkillisen kerralla, marinoitu sipulia voi käyttää jo parinkymmenen minuutin päästä valmistuksesta, mutta se myös säilyy useita päiviä hyvänä ja muuttuu vinkeän fuksianpunaiseksi.
Marinoitu punasipuli
ällä hetkellä lisäilen punasipulia miltei ruokaan kuin ruokaan, etenkin marinoituna; lohen, broilerin, lihan ja kasvisten kera sekä salaatteihin, joihin lurautan marinadia vinaigreteksi. Marinointi poistaa sipulin mahdollista kitkeryyttä.
Teen yleensä purkillisen kerralla, marinoitu sipulia voi käyttää jo parinkymmenen minuutin päästä valmistuksesta, mutta se myös säilyy useita päiviä hyvänä ja muuttuu vinkeän fuksianpunaiseksi.
Marinoitu punasipuli
2 pientä punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
1 rl sokeria
½ tl merisuolaa
½ dl oliiviöljyä
Kuori ja leikkaa punasipuli hyvin ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Kiehauta kattilassa punaviinietikka, sokeri ja suola. Kaada kuuma liemi punasipulien päälle. Anna maustua n. 5 min.
Lisää joukkoon öljy. Marinoi sipulia n. ½ h. Se poistaa sipulin kirpeyttä.
I sometimes get super attracted to some ingredient; strawberries, aubergines, rose petals, mango, lemon... Been there, added to every possible dish. At the moment I add red onion to almost everything, especially marinated. Salmon, chicken, beef, vegetables, salads,... you name it.
I usually make a jarfull at a time. Twenty-thirty minutes is enough to reduce the tartness in onion, but marinated onions keep several days when stored in cold.
Pickled red onion
2 small red onions
½ dl red wine vinegar
1 tablespoon sugar
½ teaspoon sea salt
½ cup olive oil
Peel and slice the red onion thinly. Put slices in a bowl. Bring to a boil red wine vinegar, sugar and salt in a saucepan. Pour the hot broth over the red onion slices. Let it stand for about 5 minutes.
Add the oil. Marinate the onion slices for about ½ hour, it reduces the tartness in onion.
I usually make a jarfull at a time. Twenty-thirty minutes is enough to reduce the tartness in onion, but marinated onions keep several days when stored in cold.
Pickled red onion
2 small red onions
½ dl red wine vinegar
1 tablespoon sugar
½ teaspoon sea salt
½ cup olive oil
Peel and slice the red onion thinly. Put slices in a bowl. Bring to a boil red wine vinegar, sugar and salt in a saucepan. Pour the hot broth over the red onion slices. Let it stand for about 5 minutes.
Add the oil. Marinate the onion slices for about ½ hour, it reduces the tartness in onion.
Tiedän tuon tunteen, tällä hetkellä itsellä se on avocado.
VastaaPoistaJust aattelin, että tarvis tehdä taas näitä sipuleita ja taidanpas kokeilla tätä sun reseptiä :)
Marinoitu punasipuli sopii hyvin myös avokadon kanssa yhteen.
PoistaIhastuin marinoituun punasipuliin Silja line vierailulla, jossa sitä tarjoiltiin paistiviipaleen kanssa.
VastaaPoistaNiinpä taisi ollakin. Paahtopaistin kanssa se sopiikin loistavasti!
PoistaNäyttää - ja kuulostaa - herkulliselta.
VastaaPoistaItselläni se ruoka-aine, jota voisin tällä hetkellä syödä vaikka millä mitalla, on sienet.
Vaan valitettavasti leikatun sapen takia niiden syöntiä on rajoitettava - niinkuin sipulinkin. Epistä;)
Taidan olla todella on onnekas kun ruokarajoitteita ei ole. En ole ajatellutkaan että sienien syöntiäkin voi joutua rajoittamaan terveyssyistä.
Poista