Toissa viikolla instan kuvavirrassa näkyi Habanerokitchenin lohipasta. Se jäi kummittelemaan mieleeni ja päätin tehdä lohipastaa viikonloppuna maalla. Tässä tapauksessa Habaneron pasta toimi siis innoittajana, resepti tuli omasta päästä. Aika usein näin käy myös keittokirjoja ja ruokalehtiä selatessa; saan kuvasta idean enkä toteuta reseptiä sellaisenaan.
Ja juu, kyllä tuolla muiden ainesten alla on myös spagettia!
Anoppini ei syö kylmäsavu- tai graavilohta, joten paistoin suolalla ja pippurilla maustetun lohen 200 C uunissa samalla kun keitin pastan ja kananmunat.
Lohi-avokadopasta neljälle
noin 70 g spagettia per ruokailija
merisuolaa pastan keitinveteen
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
loraus öljyä
2 dl (ruoka)kermaa
½ kasvisliemikuutio
puolikkaan limetin mehu
puolikkaan limetin kuori raastettuna
1½ tl dijon-sinappia
mustapippuria myllystä
400 g lohta uunissa paistettuna
2 avokadoa viipaloituna
4 kananmunaa keitettynä
Laita pastavesi kiehumaan ja lisää suola veteen veteen. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
Silppua valkosipulinkynsi sekä sipuli ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää murennettu kasvisliemikuutio ja pieni tilkka vettä. Anna liemikuution sulaa veteen pannulla, lisää kerma, limetin mehu sekä raastettu kuori ja sinappi. Mausta pippurilla.
Lisää kypsä pasta kastikkeen, kääntele jotta kastike sekoittuu pastan joukkoon. Tarjoile paistetun, pippurilla ja suolalla maustetun lohen, avokadosiivujen ja suolalla maustettujen keitettyjen kananmunan puolikkaiden kera.
I saw a fellow blogger's photo of a salmon pasta in my instagram feed last week and immdly started to crave for salmon pasta. I did not prepare te dish exactly the way he had doen it, but used th ephoto as inspiration for weekend meal.
My mother in law does not eat cold smoked or salt cured salmon, so I baked salmon in the oven at 200 C while cooking pasta and eggs.
Salmon avocado pasta for four people
approximately 70 g of spaghetti per diner
sea salt with the pasta cooking water
1 clove garlic
1 onionglob of oil2 dl cream
½ vegetable stock cube
half of lime juice + half of grated lime peel
1½ tsp dijon mustardfew rounds of freshly ground black pepper
400 g of salmon roasted in the oven
2 avocados, sliced
4 eggs, cooked
Put the pasta water to boil and add salt in water. Add the pasta in boiling water and cook the pasta according to package instructions.
Chop the garlic clove and onion and sautee gently in oil. Add crumbled bouillon cube and a small splash of water. Let the broth cube melt in the pan, add cream, lime juice and grated zest and mustard. Season with pepper.
Mix pasta and sauce gently. Serve with broiled salmon seasoned wiht salt & pepper, avocado slices and boiled egg halves.
Nam ja nyt on erityisesti kalahöperön mieheni makuun resepti. <3
VastaaPoistaTämä on helppo ja niin hyvä ruoka!
VastaaPoistaNäyttää tosi herkulliselta :) Lohi ja pastat sopivat yhteen... mums!
VastaaPoista