Pariisin herkkukaupoissa ja ruokatoreilla | Foodie in Paris

 
 
 
 



 



 

 

 






 






 

 



 
 
Pariisin-matkoihin, jos aikaa vain jää, kuuluu ehdottomasti herkkukaupoissa ja ruokatoreilla käyminen. Erikoisliikkeitä on paljon; omat liikkeet löytyvät niin hilloille, oliiviöljyille kuin sinapeillekin juustoista, merenelävistä ja lihoista puhumattakaan.
 
Toreista suurimpia ja kauneimpia on sunnuntainen Bastillen tori, mutta tällä kertaa se jäi väliin kun lensin kotiin lauantai-iltana. Kuljin tällä kertaa Rue de Mouffetardin ja Rue Montorgueilin ruokakauppoja tutkaillen, Place Moubertin torilla ja Seinen varrella Notre Damen luona syyskuussa järjestettävillä Lounais-Ranskan ruokamarkkinoilla. Kotiinviemisiksi ostin mm. viikunaleivän, mausteita, pateita, makkaraa ja juustoja. Pakkausvinkkini on pakata matkalaukkuun minigrip-pusseja. Eivät voimakkaimpien juustojen kaikkia tuoksuja eristä, mutta jonkin verran apua niistä kuitenkin on.
 
Grocery shopping is essential part of my Paris trips, if I just have time.  There are markets and spceiality shops for oils, jams, mustards, seafood, meats, cheeses... you name it.
 
My favorite food market is Bastille's Sunday markedt, but this time I had to skip it as I did fly home on Saturday evening. Instead I wandered on Rue de Mouffetardm and Rue Montroguel, on Place Moubert market and on South West France food market by river Seine and brought home a fig bread, spices, pates, sausages and cheeses. I alway pack zip lock bags in my suitcase. They don't insulate all the odors, but still are good in grocery packing.

12 kommenttia :

  1. Toreilla näkee sitä kaupungin oikeaa vilinää ☆☆
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toreilla käy ostoksilla kaikenlaista väkeä ja tunnelma on kivan kirjava. Hauskaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Ihana näky ja ihana valikoima! Tuolla osataan asetella tuotteet myös houkuttelevasti esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuotteiden asettelu onkin todella houkuttelevaa, se on tuolla ymmärretty.

      Poista
  3. Oi joi kun oli ihania kuvia herkuista. Täällä makeannälkä vain kasvoi:) Kauniisti osaavat tuon esillepanon. Torit ovat paikka, missä pitää alkaa kulkemaan, kun seuraavan kerran reissulle lähden. Olen aina ihmispaljouden vuoksi vähän kartellut niitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toreilla kannattaa käydä, niissä n ihan oma tunnelmansa. Kaikilla toreilla ei ole edes paha tungos, varsinkin jos on aamusta liikkeellä.

      Poista
  4. Ihania kuvia! ja mikä viikunahimo iski....vähän patonkia, vuohenjuustoa ja paljon tuoretta viikunaa! Toitko mitä ruokatuliaisia Suomeen? Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikunat olivat todella herkullisia. Kotiinviemisiksi ostin mm. viikunaleivän, mausteita, pateita, makkaraa ja juustoja.

      Poista
  5. Oijjoi mitä kuvia. Ruokatuliaiset ovat parhaita. Italiasta tuotiin mm. täydellisen makuisia hasselpähkinöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, olivat varmasti ihanan tuoreita! Japanissa sain maistiaisiksi kauppiaalta uskomattoman herkullisia manteleita. Maku oli ihan erilainen kuin Suomessa ostamissani.

      Poista
  6. Ei olisi pitänyt nälkäisenä katsoa tätä postausta :) Nyt on nimittäin ihan välttämätöntä suunnata keittiöön ja loihtia itselleen jotain naposteltavaa. Ihanan tuoreen näköisiä kaikki ja mikä esillepano - plus 10 siitä!

    VastaaPoista
  7. Oi mitkä valikoimat! Tässähän tulee nälkä! Ulkomaanmatkoilla ihanaa on minustakin katsella paikallista ruokavalikoimaa toreilla ja marketeissa. On erinäköisiä vihanneksia ja elinntarvikkeita. Mm. Kaliforniassa törmättiin heirloom-tomaatteihin, mikä oli uusi tuttavuus. Usein miettii, että olispa kotonakin sellainen tarjonta...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.