Uuden vuoden kala-ateria | A great fish dish for New Year Eve


 
Jollei joulun ajan graaveista kaloista tullut yliannostusta, lohiceviche voisi olla kiva, kevyt vaihtoehto uuden vuoden aaton ateriaksi tai alkuruoaksi.


Ceviche on taas kerran sellainen ruoka, josta reseptejä on yhtä paljon kuin kokkejakin ja oma reseptinikin taitaa vaihtua joka kerta... Suunnilleen näin tein tällä kertaa;
 
Lohiceviche
 
½ kg lohta
1/4 hunajameloni
 
1 limen mehu ja raastettu kuoren vihreä osa
½ chili (tai maun mukaan)
1 rl öljyä
1 punasipuli silputtuna
suolaa ja pippuria
 
tarjoiluun
tortilla
tuoretta korianteria 
 
Leikkaa lohifile ja hunajameloni reilun peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Sekoita muut ainekset yhteen. Sekoita kala, hunajameloni ja kastike. Anna marinoitua 15 min. Tarjoile pannulla lämmitetyn tortillan kera, ripottele päälle tuoretta korianteria.

Seuraa Lumo Lifestyleä facebookissa ja instagramissa

 
 
 
Salmon ceviche is a nice, lightweight  meal or  a starter on New Year's Eve.



Ceviche is once again the kind of food, that has as many recipes as there are chefs. My own recipe for ceviche changes every time ... Approximately like this I prepared it this time;



Salmon ceviche



½ kg salmon

1/4 honeydew melon



1 lemon; juice and grated green part of skin

½ chili pepper (or to taste)

1 tablespoon oil

1 red onion, chopped

salt and pepper



for serving

tortilla

fresh coriander



Cut the salmon fillet and honey melon in biggish thumb-sized cubes Mix the other ingredients together. Stir in fish, honedew melon and dressing. Let marinate for 15 minutes. Serve with tortillas heated in a pan, sprinkle with fresh coriander.

4 kommenttia :

  1. Tätä tehdään ehdottomasti, jo vain. Lohihöperö ukkeli tulee rakastamaan tätä reseptiä ja alla vielä tortilla, ihan parasta. <3 Kiitos reseptistä ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ceviche näyttää blogien perusteella olevan uuden vuoden hittiruoka, erilaisia reseptejä on olut monessa blogissa viime päivinä. Eikä ihme, se on herkullista!

      Poista
  2. Lohi ei koskaan petä! Minä olen tilannut uuden vuoden ateriaksi ison sushi platterin, montaa eri lohilaatua, joita rakastan : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta. Me menemme ystävien luo uudeksi vuodeksi; minä teen leivän, jälkiruoan ja aamiaissämpylöiden taikinankin vien mennessäni, että saadaan tuoretta leipää aamulla. Alku- ja pääruoan tekee isäntäväki.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.