Vuoden parhaita | The bests of 2015


Niin se vain meni tämäkin vuosi!

Vuoteen on sisältynyt paljon hyvää, mutta myös surua ja huonoja käänteitäkin. Niihin ei nyt puututa vaan katsastetaan muutamiin vuoden parhaisiin kohtiin.


There has also been sorrow and some bad turns in year 2015, but now wewioll take a look at some of the bests of 2015.
 










Vuoden parhaita ravintolakokemuksia olivat mm. Soil, Casa Italia ja Krog Madame. Kivoja pikkupaikkoja ja oman rahan ravintoloita. Vuoden paras tai ainakin parhaiten mieleen jäänyt cocktail juotiin The Cockissa.


The best restaurant experiences is small Helsinki restaurants, links above.









Vuoden paras matkakohde oli Tokio, jossa olimme viime vuoden vaihteessa. Yhdistelmä historiaa ja tulevaisuutta, hiljentymistä ja korviahuumaavaa meteliä, pelkistettyä tyylikkyyttä ja mautonta räikeyttä, luksusta ja arkisuutta... Modernein välinen kaupunki oli helposti navigoitavissa, vaikka etukäteen olinkin kuvitellut meidän olevan eksyksissä puolet ajasta.


The best destination was Tokyo; crazy, calm, quiet, noisy, nostalgic, futuristic...





Kaupunkiin on tullut viime vuosina uusia ruokatapahtumia, vuoden parhaita olivat Taste of Helsinki sekä Musaa ja maistelua. Ihan erilaisia tapahtumina ja ruokatarjonnaltaankin, mutta molemmat elävöittävät kaupungin ruokakulttuuria.


Best foodie events were Taste of Helsinki in June and Musaa & maistelua at the end of the year.




Vuoden parhaita kosmetiikkatuotteita olivat Kikon väritön puuteri, ostan yleensä Pariisista, mutta liikkeitä on muuallakin Euroopassa ja netistäkin löytyy. Aivan ylivoimainen ripsiväri oli Japanista ostettu Le Unin vedellä lähtevä ripsiväri, joka pysyi loistavasti, ei tietoakaan pandasilmistä. Ranskasta hankittu Pschitt Magique viimeistelee puhdistuksen ja kuorii hellästi ilman rakeita. Lumenen Complete rewind nousi suosikkiöljykseni. Japanista hankin myös Misshan puhdistusöljyä, joka oli todella erinomaista.



Kiko translucent powder, Japanese Le Un mascara, Pschitt magique cleansing foam, Lumene Complete rewind oil and Missha cleansing oil were my cosmetic favorites 2015.






Vuoden onnistuneimpia ruokakokeiluja olivat mm. punajuuri-suklaakakku, kesäkurpitsaranskalaiset, mantelivoi ja Ottolenghin granaattiomena-tomaattisalaatti.



The best new foods I made were beet root chocolate cake, courgette fries, almond butter and Ottolenghi's pomegranate tomato salad. Links above.




Virallinen vuoden väri oli Marsala, ainakin Pantone-värijärjestelmän mukaan. Minun vuoden värini oli harmaa, johon ihan onnistuneesti siirryin (ainakin välillä) ainaisesta mustasta.


Pantone's color of the year 2015 was Marsala, mine was grey.





Ja lopuksi; vuoden paras blogiyhteisö on 40+-blogit, johon liityin keväällä. Yhteisössä on kannustavia, ihania "lajikumppaneita" joiden kanssa on tullut käytyä mielenkiintoisia keskusteluita niin blogeissa kun niiden ulkopuolellakin.



Hyvää uutta vuotta, palataan ensi vuonna asiaan!  Kuulisin vuoden lopuksi mielelläni mitä parhaita löytöjä/uutuuksia/hetkiä teillä oli vuonna 2015?




7 kommenttia :

  1. Ihana katselmus vuodesta. On ollut kyllä mahtava blogivuosi ja ihanaa kun ollaan päästy tutustumaan myös toisiimme.
    Oikein hyvää ja ruokaisaa uutta vuotta 2016 Lumo <3

    VastaaPoista
  2. Ihana katselmus ja harmaa taisi olla minunkin värini. Ja nelkytplussat on ehkä paras yhteisö ikinä ja siksi ansaitsee kyllä oman erityismaininnan! :)

    Kaikkea hyvää sinulle vuoteen 2016!

    VastaaPoista
  3. Ihana postaus. Harmaa on kyl sun väri! Puss

    VastaaPoista
  4. Harmaa on uusi musta :) Iloa, onnea, terveyttä ja rakkautta vuoteen 2016!

    VastaaPoista
  5. Oikein mahtavaa tulevaa vuotta :)

    VastaaPoista
  6. Ihana vuoden parhaat -katsaus!
    Ja on ollut ilo tutustua sinuun 40+ -yhteisönkin kautta - ja kiva tietää, että näemme kyllä vielä livenäkin;)
    Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva Vuoden parhaita -postaus! Napsin jostain blogista Vuosi 2015 -kysymyspatteriston ja naputtelin sen kasaan tänään. Kun nyt pääsin näiden vuosi-liitännäisten postausten kanssa vauhtiin, niin seuraavaksi lainaan sinulta tämän Vuoden parhaat -aiheen jos sopii. Sun blogi on näköjään aivan ehtymätön inspiraation lähde :) Sitä kardemumma-mustikkakakkua söimme eilen illalla ja seuraavaksi teen tuota punajuurikakkua. Kävin muuten ennen joulua ostamassa sen yhdessä postauksessasi mainitun hopeisen sulkakaulakorun. Vain inkkaripäähine kuulemma puuttuu kun vetäisen Marimekon mustan mekon päälle, nahkasaappaat jalkaan ja sulkakorun kaulaan (totuus kuullaan aviomiehen suusta vai miten se meni). Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.