Välipäivien pasta | After holidays pasta



Vuodenvaihteen juhlat on nyt juhlittu ja on aika siirtyä arkisempiin aiheisiin, kuten vaikka tähteisiin.

Juhlaruoista jää usein tähteitä, joita ei enää jaksaisi syödä sellaisenaan. Joulupyhien jälkeen appivanhempien luona oli hieman tähteitä jäljellä; graavilohta, kermaa, smetanaa, sieniä ja löytyipä jääkaapista myös Dijon-sinappia kesäkurpitsa ja sitruuna. Spagettiakin kaapissa on aina.

Raastoin kesäkurpitsan pitkiksi spagettimaisiksi suikaleiksi, keitin pastan ja kiehautin kesäkurpitsasuikaleet kaksi minuuttia suolatussa vedessä. Viipaloidut herkkusienet paistoin, samoin kuin graavilohiviipaleet. Smetanasta, kermasta, dijonista ja sitruunamehusta tuli kastike pastalle ja kesäkurpitsasuikaleille. Päälle mustapippuria ja persiljaa. Tähteistä tuli herkullinen lounas.

Sieninä olisin voinut käyttää myös suppilovahveroita, sillä niitä löytyi vielä tapaninpäivänä metsästä ihan mukavasti.

Teittekö te jotain "uutta" jouluruokien tähteistä?



After Christmas there were leftovers at the frdge of my in-laws; gravlax salmon, cream, sour cream, mushrooms and  Dijon mustard, zucchini and a lemon. Spaghetti they have always.

I grated the zucchini into long thin strips, cooked pasta and brought zucchini strips to boil for two minutes in salted water. Sliced mushroomsI browned, as well as gravlax salmon. Sour cream, cream, Dijon and lemon juice made a sauce for pasta and zucchini strips. Dish was topped wiht black pepper and parsley. Left overs made a delicious lunch.



10 kommenttia :

  1. Kauniin ja herkullisen näköinen annos <3
    Ihanaa alkanutta vuotta Lumo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menestyksekäatä, onnellista vuotta sinullekin Outi.

      Poista
  2. Oi mikä annos. Herkullista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  3. Näyttää taas niin ihanilta, niin kuin sun kuvasi aina. Hyvää uutta vuotta Lumo.

    VastaaPoista
  4. Nam lohipasta on kovin hyvää. Meille ei jäänyt mitään yli, suorastaan taistelimme viimeisestä palasta kinkkua, se onnistui yliodotusten.

    Hyvää uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normaalisti syön pari palaa kinkkua koko jouluna, mutta nyt kinkku maistui kaikille niin että miltei kaikki meni pyhien aikana.

      Poista
  5. Nam lohipasta on kovin hyvää. Meille ei jäänyt mitään yli, suorastaan taistelimme viimeisestä palasta kinkkua, se onnistui yliodotusten.

    Hyvää uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
  6. Siis aivan ihana annos! Ja tuo lautanen, todella kaunis. Täälläkin tänään tuunaillaan lohesta ja aurajuustosta tähderuokaa! Kaunista alkanutta uuta vuotta 2016!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.