Herkullinen kasvismoussaka | Delicious vegetable moussaka




Syömme kasvisruokia paljon muutenkin, mutta varsinkin maalla niitä tulee tehtyä, anoppini kun on kasvissyöjä.

Alkuperäiseen kasvismoussakaan kesäkurpitsa ei taida kuulua, mutta se sopi kuitenkin hyvin munakoison kaveriksi.



Kasvismoussaka
 
2-3 munakoisoa
suolaa
öljyä
 
 
1 kesäkurpitsa
sipuli
valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
800 g tomaattimurskaa
2 tl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl silputtua oreganoa       
250 g raastettua mozzarellajuustoa tai voit korvata puolet fetalla)
 
 
Leikkaa munakoisot ohuiksi viipaleiksi. Ripota viipaleille suolaa ja itketä 15 min.

Silppua kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää kastikkeen muut ainekset. Hauduta noin puoli tuntia

 Huuhdo ja kuivaa munakoisoviipaleet. Sivele viipaleet öljyllä ja grillaa tai paahda pannussa

Lusikoi uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Lado munakoisoviipaleita päälle. Lisää seuraavaksi tomaattikastiketta ja molempia juustoja. Jatka kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee tomaattikastiketta ja juustoa. Paista kasvismoussakaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
 
 

We eat vegetarian dishes a lot, but I cook them especially at my inlaws as my moter in law is vegetarian.
Vegetable moussaka
 
2-3 eggplant

  salt

  oil

For the sauce


1 zucchini

1 onion

2 cloves garlic

3 tablespoons oil

800 g of crushed tomatoes

2 teaspoons of cane sugar

1 teaspoon salt

1 teaspoon freshly ground black pepper

2 tbsp chopped oregano

250 g grated mozzarella cheese (half can be substituted with feta)







Cut the eggplant into thin slices. Sprinkle slices with salt and let stand 15 min.

Chop zucchini, onions and garlic cloves. Saute onions in oil and add the other ingredients for the sauce. Simmer for about half an hour.

Rinse and dry the eggplant slices. Brush the slices with oil and grill or roast in a pan

Spoon the tomato sauce on the bottom of an oven dish and add a layer of eggplants. Next, add the tomato sauce and both cheeses. Continue to layer; tomato sauce and cheese are the top layers. Bake in 175-degree oven for about 40 minutes.



 

4 kommenttia :

  1. Mulla oottaa miehen tekemä hieman vastaavanlainen ruoka kotona kun pääsen töistä. Melkein aistein tuoksun noista kuvista... hhmmmmmm mahtaako mulla olla nälkä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä, mikä se toinen juusto on?

    VastaaPoista
  3. Alunperin piti olla puolet ja puolet fetaa ja mozzarellaa, mutta anoppini ei fetasta perusta. Korjaan reseptiin.

    VastaaPoista
  4. Minun uuden vuoden "lupaukseni" on syödä enemmän kasviksia, tässäpä hyvä resepti...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.